24 часа МОН: За момента няма решение за връщането на

...
24 часа МОН: За момента няма решение за връщането на
Коментари Харесай

МОН: За момента няма решение за връщането на учениците в класните стаи, Всеки трети лъгал с декларация

24 часа

МОН: За момента няма решение за връщането на учениците в класните стаи

Към момента няма решение за връщане на възпитаници в учебно заведение, споделиха за Българска национална телевизия от просветното министерство.

Министерството стартира срещи със синдикати, шефове, учители, родители, с цел да се вземе решение както за завършването на годината, по този начин и метода на осъществяване на изпитите.

Необходими са още към две седмици и според от епидемиологичната конюнктура ще бъдат оповестени съответни дати за изпитите и привършване на годината.

До 10 май ще бъде разгласен материалът, върху който ще бъдат изпитите на база изследване в учебните заведения. Няма да се включва материал, който не е преподаван заради справедливи аргументи, подбудени от обстановката.

Труд

Всеки трети лъгал с декларация

Всеки трети написа неистини в декларацията, която оставя на полицейските КПП-та на входа на София. Това разкри изследване на експерти от Главна ревизия по труда (ГИТ), направено единствено за един ден.

Инспектори от дирекциите в София и София област застанали на пунктовете паралелно до служителите на реда в събота - 25 април. На инцидентен принцип за 2 часа събрали 350 заявления на влизащи " на работа " в града. Оказало се, че 100 от тях са написали погрешни данни. 45 от измамниците били върнати неотложно, тъй като незабавно при инспекция в базата данни се оказало, че нямат никакъв трудов контракт. Останалите били пропуснати, само че последвала инспекция на компаниите и местата, които са показал в декларацията. В рамките на деня са тествани общо 27 обекта. Девет души били заварени да работят, където са написали, само че също нямали настоящи трудови контракти.

Монитор

Предлагат 7-ми и 12-и клас да се върнат в учебно заведение единствено за часовете по български и математика

Учениците от 7-ми и 12-ти клас да се върнат в учебно заведение единствено за провеждането на часове по математика и български език и литература. Това оферират от Синдиката на българските учители по отношение на анонса на държавното управление, че тези випуски ще влязат назад в класните стаи, защото ще аплайват с оценките от идните им изпити.

" Това 7-ми и 12-ти клас да влязат в учебна среда ще бъде след 26 май, тъй като до тогава ще имаме една доста сериозна подготовка ", уточни ръководителят на синдиката Янка Такева. Но евентуално учениците ще влязат назад в клас единствено за една седмица, директно преди матурите. Всички останали класове и образователни часове ще продължат отдалечено. Според Такева обаче не всички учители ще са съгласни да влязат назад в клас. " Мисля, че българският преподавател не е доста подготвен. Той е в рисковата група, по тази причина ще става по избор ", съобщи тя.

Сега

Столичани са гневни от организацията на разходките в парковете

Часове след отварянето на 10 парка на територията на София за разходки на родители с деца сред 9.30 и 18.30 ч. и на притежатели на кучета през останалото време столичани започнаха да подлагат на критика съществено разпоредбите за придвижване, измислени от Столична община, определените направления, избраните входове и изходи и така нататък

По отношение на Борисовата градина, който е най-големият парк в града, главното неодобрение е, че на майките с колички се позволява да влизат от една точка на бул. " Цариградско шосе ", а излизането е от противопожния и далечен бул. " Драган Цанков ". От противоположната страна пък тези, които влязат в градината при БНР, ще би трябвало да излязат през подлеза на " Цариградско шосе " при ул. " Светослав Тертер ", близо до " Орлов мост ". " Прекрасно, определените направления значат, че майките с колички отново ще останат по улиците без достъп до парка ", разяснява майка във Facebook групата " Да спасим Борисовата градина ". " Да излезеш от един подлез, в случай че има кой да ти помогне, с цел да влезеш в различен, е неуместно ", разяснява друга.

Капитал

Домакинствата заплащат двойно по-скъп ток от борсовия

Светът и България са в най-голямата рецесията от Втората международна война насам, само че семействата в страната не престават да заплащат за електрическа енергия като че ли сме в стопански взрив. Това няма да се промени нито през май, нито през юни, когато всички прогнози сочат, че борсовите цени на тока ще останат извънредно ниски поради свития бизнес и слабото ползване.

Причината за този абсурд е, че цените на електрическата енергия за бита в България се дефинират административно единствено един път годишно (на 1 юли) и не зависят от протичащото се на пазара и в стопанската система като цяло. Това, от една страна, дава известна сигурност за потребителите и им икономисва динамичността в бранша, само че, от друга, ги лишава от опцията да понижат разноските си във време на рецесии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР