24 часа Борисов за 7-те фронта срещу ГЕРБ: Няма да

...
24 часа Борисов за 7-те фронта срещу ГЕРБ: Няма да
Коментари Харесай

Борисов за 7-те фронта срещу ГЕРБ, Одит показа как се изпаряват парите на тотото

24 часа

Борисов за 7-те фронта против ГЕРБ: Няма да ме принудят да пребивавам в боязън

В 17 часа в сряда министър председателят самичък си поставяше въпроси и отговаряше в централата на ГЕРБ. Яви се с бяла риза, а зад тила му бяха близо стотина от депутатите от неговата партия, двама от държавното управление - вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов, и кметът на София Йорданка Фандъкова, която е и зам.-шеф на ГЕРБ. От дясната му страна бе председателката на Народното събрание Цвета Караянчева, която е обект на невнимателен коментар в един от епизодите на сериала " Отстрани Бойко Борисов! ".

Между всички тях Бойко Борисов вгради и най-креативния до момента зложелател - Васил Божков. Най-богатият българин повтаря всеки ден от Дубай по какъв начин е давал подкупи, само че не се връща да бъде разпитан в България по 18-те обвинявания, където би развил тези изказвания пред арбитър.

При изброяване на 7-те фронта срещу ГЕРБ Борисов пропусна Движение за права и свободи, което незабавно превъзбуди репортерите. Последва въпрос дали това е инцидентен или тенденциозен пропуск. Премиерът добави, че " Движение за права и свободи работят постоянно откъм гърба ". Последва въпрос за мнението на Борисов за политика Делян Пеевски.

" Той е народен представител от Движение за права и свободи - питайте Карадайъ или почетния ръководител ", беше сбитият коментар на Борисов.

Труд

Иван Гешев: Скандалите през последните дни целят дестабилизиране на страната

" Това, което виждам аз в последните дни, е генериране на непрекъснати кавги. За мен е ясно, че това е целенасочена, съзнателна тактика ". Това сподели основният прокурор Иван Гешев във връзка публикуваните аудиозапис и фотоси, за които се твърди, че са завързани с премиера Бойко Борисов. Той акцентира, че не споделя тези неща, които се пускат, дали са правилни, дали не са.

" И тактиката е ясна - дестабилизиране на страната, съответни избори, политическа настройка, която устройва обвинения Божков, подсъдимия Цветан Василев, подсъдимия Прокопиев, подсъдимия Огнян Донев и един куп други подсъдими, която да им прави работа за съответни законодателни промени и за заличаване на българската прокуратура ", сподели още Гешев. " Ето това е тактиката, която се случва. Това е последна цел, която минава през нов политически план, нова политическа настройка. Същото, което правеше Цветан Василев. Ето това се случва ", съобщи Гешев.

Сега

Одит сподели по какъв начин се изпаряват парите на тотото

Спортният тотализатор (БСТ) заплаща на Българска национална телевизия над 6 пъти повече за едно ТВ предаване на тото тиражите, спрямо предходния контракт. Този факт стана явен от одитния отчет на Сметната палата за активността на БСТ в интервала 1 януари 2017 година - 31 декември 2018 година Там са разказани и редица нарушавания, както на самия БСТ, по този начин и на спортния министър, като негов принципал.

Най-фрапиращо, на фона на изводите от одита, наподобява актуалният контракт на Българска национална телевизия за ТВ лъчение на тиражите.

В края на май стана ясно, че, съгласно контракт, подписан от генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков, външната компания " Дрийм Тийм Груп " ЕООД (на продуцента Евтим Милошев) ще получава по 10 944 лева с Данък добавена стойност (9120 без ДДС) за всяко директно ТВ предаване от 3 май до 31 декември 2020 година

Монитор

Ромите в Кюстендил: К,ва карантина, ние сме здрави

Полиция затвори ромския квартал " Изток " в Кюстендил в сряда поради разрастващо се огнище на ковид. На място дойде автопатрул на РУ- Кюстендил, както и регионалният шеф Виктор Янев.

Точно в 10 часа беше лимитирано прекосяването на коли от и към гетото на регионалния град. Пропускаха се единствено работещи, както и хора, нуждаещи се от медицински грижи.

" К,ва карантина, к,ъв ковид. Ние сме здрави и всичко е измислица. Никой не ни споделя кои са болните. Как ще ме стопират да не вървя до града, нямат това право, аз съм свободен човек ", недоволстваше един от ромите, който беше спрян за инспекция от служителите на реда.

Капитал

Цветан Цветанов: Все по-ясно става, че пред ГЕРБ няма дълготрайни цели

Малко повече от година откакто напусна Народното събрание и зам.-председателския пост в ГЕРБ и остана редови партиен член Цветан Цветанов напусна и ръководещата партия. Решението си той разгласи от персоналния си профил във фейсбук. То беше съпроводено със фотография от офиса на локалната организация на ГЕРБ в столичния регион " Изгрев " по какъв начин Цветанов подава молбата си за преустановяване на участието си в партията, както и претекстовете си за това.

" Не желая да виждам по какъв начин ГЕРБ към този момент не води оня вътрешен живот, който дълги години осигуряваше изборни победи на партията и положително самочувствие на структурите. Не желая да виждам по какъв начин членовете на ГЕРБ се свиват под ударите на публично неодобрение, за което нямат виновност. И още - не мога да приема, че няма кой да поеме виновността и отговорността за явно сбъркани политики. Не се гордея и с компетентността на някои от говорещите от името на ГЕРБ, нито с организационните им умения. Това към този момент не е партията, с която дълги години бях обвързван ", написа Цветанов в обществената мрежа.

Дума

Задава се безпорядък с минималната заплата

Държавата се отдръпва от определянето на обща за страната минимална заплата. Занапред тя ще се договаря сред работодатели и синдикати - на бипартитен принцип. Предвижда се и определянето на минимално заплащане в другите браншове. По този метод ще отпаднат и минималните осигурителни прагове, определяни от държавното управление. Новият механизъм ще влезе в действие от 2021 година, само че договарянията ще почнат от тази година.

Работодателите, а не Национален осигурителен институт, ще не престават да заплащат първите три дни болнични, само че в края на годината няма да се връща част от прихода на най-бедните фамилии.

На този стадий няма решение за разпределяне на спомагателен заплатен отпуск за майките на дребни деца.

Това е залегнало в тристранното съглашение с 40 ограничения в 5 сфери - бизнес среда, " Зелената договорка ", енергетика, демография, обучение, пазар на труда, трудова миграция и обществени въпроси, което през вчерашния ден подписаха представители на бизнеса, държавното управление и синдикатите.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР