24 часа, 7 дни в седмицата и на всеки празник

...
24 часа, 7 дни в седмицата и на всеки празник
Коментари Харесай

Специалистите от Провет: Любовта към животните е най-важн...

24 часа, 7 дни в седмицата и на всеки празник екипът на ветеринарна клиника " Провет " в " Тракия " се грижи за болните и потърпевши животни. Лечебното заведение е единственото в Пловдив и района, което разполага със стоматологичен кабинет с рентген , завеждан от експерт по дентална медицина. В момента там се инсталира и скенер за образна диагностика, какъвто до момента не е имало в региона.

В, работят 30 експерти, другари на животните. Всеки от тях има личен метод към животните. Макар че с цел да завоюват доверието им изисква време, ветеринарите постоянно построяват мощна връзка с пациентите, одобряват ги като свои и мъчно се разделят с тях. Винаги би трябвало да има обич, тъй като тя е мотор на всичко - обич към себе си, към специалността, към животните - това е в основата на нещата , споделя доктор Стойо Стоев, един от младите експерти в екипа.



Той изяснява по какъв начин да се грижим за домашните любимци през лятото . Топлото време е измежду главните фактори да се засилват насекомите - кърлежи, комари, бълхи, дребни акари. Това, което вършим, с цел да опазим здравето на пациентите, е по този начин наречената метафилактика - комплекс сред лекуване и профилактика . Повечето от клиентите ни мислят, че през зимата насекомите не са дейни поради студа, само че не е по този начин - те оцеляват, нормално върху животните. Там намират удобна среда - уют, топлота и хранителни субстанции. Освен чисто механичните вреди, вътрешните паразити изяждат храната на пациента, провокират диария. Животните губят много течности, елементарно се дехидратират.

В взаимозависимост от типа си, препаратите срещу външни паразити, могат да работят до 30 дни, до 90 дни и с удължено деяние до 7 месеца от момента на слагането им. Няма и такива, които да работят на 100 % - постоянно има инсекти, които остават незасегнати, индиректно се построява някаква устойчивост. Затова предлагаме с изключение на външното обезпаразитяване да се направи и вътрешно, като е желателно процедурите да се повтарят всеки месец, без значение от сезона. Хубаво е не да се вършат на точна дата, а да се застъпват един-два дни, тъй като концентрацията на веществата спада.



За да се преодолеят по-лесно летните жеги, доктор Стоев предлага на стопаните да водят домашните любимци повече на река и на планина - това е най-хубавият вид. Кучетата и котките нямат потни жлези и се охлаждат посредством дишането. Когато им е горещо, се изпъват, лягат и дишат по-учестено.

Изключително значимо е животното да приема храна, пригодена за него , поучава доктор Стоев. Не е от значително значение с какъв усет ще е тя, нито с каква форма. Единственото предопределение на формата е да накара животното да я дъвче. Идват много млади пациенти със ужасно доста зъбен камък заради обстоятелството, че похапват човешка и мека храна, споделя експертът от " Провет ". Той изяснява, че няма меню, което да е предопределено за зима или за лято, има ориентировъчни инструкции, по които да храним животното. Колко да му даваме, зависи от самостоятелните му данни - пол, възраст, здравословно положение, интензивност. През зимата животните се нуждаят от малко повече мазнини - те са муден източник на сила, ​необходима през студените месеци. Лятото даваме една концепция по-малко от храната, с цел да поддържаме идеалното тегло.



Освен кучета и котки,. От гризачите идват морски свинчета, чинчили, зайчета, хамстери, от влечугите - костенурки, змии, едни от най-редовните клиенти са и птиците. Много постоянно хората носят блъснати край пътя животни, споделя доктор Стоев. Извършваме рутинни операции - доста постоянно птиците имат проблем с израстването на клюнчетата, на ноктите, с оперението, лекуваме болести. А с пернатите пациенти се заема доктор Димитров, който е експерт по орнитология .

Инвестират в професионалното образование на лекарите

Фирма " Провет " е учредена през 2001 година, като през днешния ден разполага с две лични клиники - в " Кършияка " и в " Тракия ", където на повърхност от 601 кв. м е главната й активност. В момента тя е в развой на разширение с нов корпус от 120 квадрата, в който ще ​се вкара скенерна образна диагностика .

В последните 10 година компанията влага в професионалното образование на ветеринарните лекари. Това разрешава сега ​ " Провет " да разполага със експерти в разнообразни области, които реализират специализациите си в западноевропейски клиники и поддържат и уголемяват познанията си с участия в международни и европейски конгреси , симпозиуми и в последната година - онлайн образования . В наличната лекционна и практическа зала се организират и обучителни курсове на ветеринари по редица специалности. Големи вложения компанията прави и за закупуване на нова и съвременна техника за диагностика, упойка, ехографски и рентгенови проучвания. Това, което отличава клиниката от другите ветеринарни практики, е модерната и високотехнологична образна диагностика . За положителното обслужване на клиентите е въведена софтуерна организация за приемни часове за прегледи и лекуване.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР