24 часа 54% от просрочените глоби към КАТ били събрани

...
24 часа 54% от просрочените глоби към КАТ били събрани
Коментари Харесай

Офицер от НСО пратил убийците с бялата роза, Гръцката салата на морето с БГ домати

24 часа

54% от просрочените санкции към КАТ били събрани - 59 млн. лв. за 4 година

Почти 59 млн. лева е събраната сума за погасяване на отговорности по актове, издадени от Министерство на вътрешните работи и изпратени за наложително събиране в Национална агенция за приходите за интервала от началото на 2016-а до 27 април 2020 година Това излиза наяве от писмен отговор на финансовия министър Владислав Горанов до депутатката от " Воля " Боряна Георгиева.

Над 12 млн. лева от тях са платени по сметка на Национална агенция за приходите и 46 млн. лева по сметка на Министерство на вътрешните работи.

От началото на годината до 27 април са събрани над 5,3 млн. лева, от които по сметки на Министерство на вътрешните работи са 3 921 476 лева, а в приходната организация са събрани 1,3 млн. лева, прецизират от финансовото министерство.

Най-голяма е сумата на предявените отговорности за 2018 година, която възлиза на над 21 млн. лева За 2019-а тя е 19,676 млн. лева, за 2017 година - над 11,276 млн. лева, а за 2016 година - 895 842 лева

Предявените в Национална агенция за приходите вземания на Министерство на вътрешните работи в размер на 4,7 млн. лева са по невлезли в действие наказателни постановления. Принудителното им събиране може да стане единствено след влизането в действие на съответното наказателно разпореждане.

Труд

Офицер от НСО пратил убийците с бялата роза

Действащ подполковник от Националната работа за защита (НСО) е управлявал бандата за мокри поръчки, направила убийството с бялата роза, съобщи Сийка Милева, представител на основния прокурор.

Офицерът от НСО е задържан дружно с физическите причинители на разстрела на брокерката Станка Марангозова в столичния квартал " Младост " през октомври м. година

Държавният охранител с букви Б. И. пазел всеобщи мероприятия и висши политици, имал и умения за работа с взривни материали. Бил в една масонска ложа със съдии, прокурори и някогашни министри. С тях е обменял отчети, персонални документи на българи и чужденци, постановления на софийската районна прокуратура, преписки и досъдебни производства. Ще се проверява дали въпросните магистрати не са забъркани и в други закононарушения.

В колата на Марангозова е имало инсталирано проследяващо устройство, подобен " бръмбар " бил открит и при обиск в парцел на офицера от НСО.

Сега

Пада възбраната за влизане на жители на Европейски Съюз в България

От на следващия ден отпада възбраната за влизане в страната на жители на страни членки на Европейския съюз и на страни по Шенгенското съглашение. Това гласи нова заповед на здравния министър Кирил Ананиев, оповестена довечера.

Запазва се условието за наложителна 14-дневна карантина за всички лица, които влизат на територията на България, с едно ново изключение - български жители и жители на Европейски Съюз няма да стоят под карантина, в случай че са членове на фамилията на български жител или се намират във фактическо общуване с подобен и влизат в страната за престой до 7 дни. На карантина, както до момента, не подлежат и хората, които пътуват по филантропични аргументи, представители на компании, изграждащи основна инфраструктура у нас, водачите на интернационалните рейсове и товарни коли, както и медицинските служащи, служащи, които вземат участие в медицински доставки, погранични служащи и публични лица.

Монитор

Гръцката салата на морето с БГ домати

Гръцката салата на морето това лято да бъде от български зеленчуци. Това е задачата на създаваната от държавното управление взаимно с бизнеса онлайн резервационна система " Преоткрий България ", която да насърчи вътрешния туризъм и обвързваните с него доставки от родни производители. В брифинга по представянето й в четвъртък участваха министрите Емил Караниколов, Десислава Танева и Николина Ангелкова. Инициативата се отнася освен за Черноморието, а и за цялата страна.

В резервационната система хотели и заведения за хранене ще може да разгласяват гратис своите предложения. " Целта е да се насърчи българският туризъм, разгласи Филип Анастасиу от огромна комерсиална верига, която е сътрудник по плана. - Тя ще започва дружно с началото и на туристическия сезон тази година. Идеята е да се насърчи вътрешният туризъм в тази обстановка ", изясни още той.

Капитал

Там има, тука няма мониторинг

" Права е вицепремиерката, няма смяна в позицията на Европейската комисия (ЕК). А позицията на Европейска комисия е, макар цялата политиканска непоследователност на Юнкер, че мониторингът няма да отпадне, до момента в който това не бъде подкрепено от Съвета на Европейски Съюз. И тъй като в Съвета има страни, в които вътрешно-политическата цена да се назова черното в България " бяло " е прекомерно висока, там такова решение не минава. Съответно мониторингът си стои. Предаден от всички, сакат, провесен в цялостна безтегловност, само че стои като историческо увещание, че присъединението към Европейски Съюз не стана, с цел да може едни да цоцат фондове, а други да се кипрят в Брюксел. Стана, с цел да се извърши вярата за истина и правда на генерации българи, които схващат това под името " европейски жител ". "

Дума

Учителите са недоволни от напътствията на Ананиев

Учителите в детските градини всеобщо недоволстват от напътствията, спуснати от Министерството на здравеопазването, за работа при отварянето на детските заведения от идната седмица. Те се опълчват против анулацията на медицинските бележки и на проучванията, които обичайно се вършат при по-дълги отсъствия. Педагозите са обезпокоени, че без предварителните прегледи от лекари има риск от болести в яслите и градините. Учителите недоумяват по какъв начин ще бъдат разграничени децата, в случай че броят им надвиши 20, както и кой ще обгрижва подгрупите.

Работещите в просветителната система излязоха с поредна петиция, в която упорстват за отбрана на правата им. За два дни предучилищни педагози са събрали над 2000 подписа в поддръжка на настояванията си. Те считат, че гилдията им редовно се подценява от синдикати и ръководещи. Основното искане на детските учители е да бъде провиснал обезщетителен длъжностен отпуск от най-малко 20 дни. Те напомнят, че медицинските сестри в яслите към този момент получиха 20 дни служебно по време на изключителното състояние, а толкоз получи и помощният личен състав посредством спомагателен анекс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР