24 113 ученици са тествани в столицата днес, от които

...
24 113 ученици са тествани в столицата днес, от които
Коментари Харесай

Боршош: Учениците от 5 до 12 клас трябва да се върнат незабавно в училище

" 24 113 възпитаници са тествани в столицата през днешния ден , от които двама са били с позитивен тест. От всичките 650 учители, един е бил с позитивен антигенен тест. По-късно е направил PCR – тест и той е бил негативен ", това сподели зам.- кметът Мирослав Боршош, който се включи като доброволец и родител в тестването на дребните възпитаници.

" Тези резултати демонстрират, първо, че учебните заведения не трябваше да бъдат затваряни , както настоявахме и второ, че децата от 5 до 12 клас би трябвало да се върнат в учебно заведение . Като зам.-кмет с сектор обучение и като родител упорствам още от първия ден Министерството на здравеопазването да преразгледа своята заповед и да анулира локдауна натрапен над образованието на децата ни ", сподели Боршош, представен от пресцентъра на Столична община.

„ Изказвам признателност на всички шефове, учители и родители и чиновници на Столичната община, които се включват в процеса и макар неяснотите и проблемите, основани от Министерството на здравеопазването “, сподели още Боршош. По разпореждане на кмета Йорданка Фандъкова Столичната община се включи в логистиката и оказа помощ тестванията да доближат бързо от базата на БЧК до столичните учебни заведения.

Боршош напомни, че учебните заведения бяха затворени при 4 % карантинирани паралелки в дребните класове и към 7 % в гимназиален стадий. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР