24  ученици от осми до дванадесети клас от Средно училище

...
24  ученици от осми до дванадесети клас от Средно училище
Коментари Харесай

Ученици от СУ Гео Милев - Варна с благотворителна кауза Доброто в действие

24  възпитаници от осми до дванадесети клас от Средно учебно заведение „ Гео Милев “ – Варна, които са участници в  план ACTIVE, стратегия „ Еразъм+ “,повече от два месеца приготвят своята благотворителна идея „ Доброто в деяние “.  Тя е ориентирана към намирането на дом на безстопанствени животни настанени в два приюта във Варна.



В продължение на две години те се учиха на медийна и цифрова просветеност, срещнаха се с работата на разнообразни институции,  дискутираха  човешките права и отговорности, партнираха си с РТВЦ -БНТ Варна, Окръжния съд и ВСУ “Черноризец Храбър “. Тяхната последна цел е да бъдат дейни жители, да си отговорят  на въпроса „ Какво значи да си цивилен деен и какви са другите форми на гражданско присъединяване? Каква е ролята на доброволчеството? “.



Проектът завършва  с идея, която те  сами са избрали - да помогнат  за осиновяването на безстопанствени животни, настанени в приюти. Каузата е наречена  „ Доброто в деяние “. Всички материали- брошури, постери, страници във Фейсбук, Instagram други, които представят  животните са готови от участниците в плана, от паралелка „ Рекламна графика “. Брошурите са  със фотоси,  изложение на кученцата и QR код на страниците в обществените мрежи, който да позволи  бързо разкриване на публикациите  и шерване.



Ето тяхното обръщение:

„ Всяка идея на  която човек е подготвен да се посвети заслужава внимание. Няма значение какъв брой е значима тя за другите хора, от голяма важност е да е значима за вас. Ако всеки има своя идея и работи за нея тогава ще променим средата, в която живеем.  Ние мощно имаме вяра в това! Дали  ще засадите дърво, дали ще спасите бездомно животно, дали ще помагате на хора в потребност, направете го!И не питайте - тъкмо това ли е най-важното в този момент. Да! Всичко е значимо, в случай че не за вас – за някого е значимо. Дори едно от безстопанствените   животни   да откри своя дом, ние сме трансформирали за него всичко- целия му живот. “

В продължение на две седмици  пред  всеки клас в учебно заведение те показаха плана и своята идея, и раздадоха брошури.



Във фоайето на училището  е подредена галерия със фотоси на всички препоръчани за осиновяване кученца и едно коте, както и  рисувани  портрети на някои от животните.

За да стигне каузата  до повече хора  учениците насочиха обръщение към родителите на всички възпитаници в учебно заведение да  ги подкрепят   и да споделят информацията, оповестена в социалните  медии. Целта е   възпитаници, родители и учители да  работят като общественост и подкрепят със своята активност  идеята на своите деца и възпитаници.

В рамките на три дни в учебното заведение бе проведена акция за събиране на разнообразни предмети- купички за храна, завивки, играчки и други, които участниците в плана ще дават на Animal Hope Varna.

Партньори по план ACTIVE  са възпитаници от Италия, Испания и Полша. Те също приключват плана с дела.Полските възпитаници отделиха време и средства за украинските бежанци и дом за остарели хора, испанските – за бездомници и консолидираното им в обществото, а италианските – за дом, където са настанени дами претърпели принуждение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР