237 обекта на спешната медицинска помощ в страната ще бъдат

...
237 обекта на спешната медицинска помощ в страната ще бъдат
Коментари Харесай

Спешната помощ ще бъде обновена със 163,5 млн. лв.

237 обекта на незабавната здравна помощ в страната ще бъдат изцяло актуализирани и осъвременени със 163,5 млн. лева по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година Договорът за осъществяване на плана беше подписан на гала в Министерство на регионалното развитие в наличието на министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова от министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев и зам.-регионалния министър и началник на Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Деница Николова.

„ С реализацията на огромния капиталов план за модернизацията на незабавната помощ в България ще подобрим качеството на здравната активност в страната и по този метод оптимално ще се приближим до българските жители. Благодарение на плана ще преструктурираме болничната здравна помощ в страната, тъй че тя изцяло да дава отговор на потребностите на всички жители “, сподели Кирил Ананиев.

„ Проектът за рационализация на незабавната помощ е извънредно значим и ще обхване цялата страна, а задачата ни е да осигурим подобаваща, ефикасна здравна инфраструктура ", сподели Петя Аврамова. Тя добави, че се планува реорганизация и строителство на нови здания на незабавната помощ в 34 лечебни заведения с над 50% държавно присъединяване в капитала и пазаруване на 400 модерни коли за спешна помощ с нова инсталация. Срокът на осъществяване е 36 месеца.

Здравният министър акцентира, че към този момент има класиран реализатор по публичната поръчка за пазаруване на 280 коли за спешна помощ, като договорът с него се чака да бъде подписан на следващия ден, 24 октомври. Стойността му е 38 300 000 лева До края на годината се чака да бъде осъществена и първата доставка на колите за спешна помощ за незабавна здравна помощ. На 20 ноември ще бъдат отворени офертите по стартираната при започване на месец октомври процедура за пазаруване на 120 високопроходими коли за спешна помощ. До края на този месец следва да бъде оповестена социална поръчка за пазаруване на здравно съоръжение и инсталация за потребностите на всички центрове за незабавна здравна помощ, техните филиали и за незабавните отделения на регионалните многопрофилни лечебни заведения. Прогнозната стойност на тази поръчка е 22 млн. лева Министерството завърши документите по оповестяване на социална поръчка за офис съоръжение за незабавните медицински центрове за 2,8 млн. лева Работи се и по пускане на процедурите за строителната активност, изясни министър Ананиев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР