237 милиона лева е бюджетът на Столичната община за събиране,

...
237 милиона лева е бюджетът на Столичната община за събиране,
Коментари Харесай

237 млн. лв. ще струва чистотата на София през 2022 г., акцент върху миенето на улици

237 милиона лв. е бюджетът на Столичната община за събиране, транспортиране и неутрализиране на битови боклуци през идната 2022 година. Това оповестиха на брифинг на " Московска " 33 зам.-кметът с сектор финанси Дончо Барбалов и Десислава Билева, която е зам.-кмет с сектор " Екология ". Увеличението на бюджета е с 17,3 милиона спрямо актуалната 2021 година.

" Приходната част, която чакаме, е 194 милиона приходи от такса боклук и 43 милиона вземания от остарели години ", сподели Барбалов. И акцентира - за поредна година Столичната община няма да покачва такса боклук за бита и бизнеса.

Няколко ще са предпочитаните пера, които ще са акцент в дейностите на общината следващата година. На първо място това е миенето на улици.
 София дава 220 млн. лева за непорочност през 2021 година
София дава 220 млн. лева за непорочност през 2021 година

С 3,2 милиона лв. се усилват парите за разчистване на София

" Всяка година се опитваме да увеличим честотата на миене на главните улици и булеварди, най-вече вътрешнокварталните улици. Тази година новото е, че усилваме кратността на миенето във вътрешнокварталните улици и тези с социална значителност от 5 на 7 пъти ", добави Десислава Билева.

Акцент ще се сложи и върху разширението на зелените площи и тяхната поддръжка, акцентират още общинарите.

Заради повишаващите се цени на тока се усилват и средствата, нужни на общинския цех за преработване на боклуци в с. Яна. Догодина обаче следва да се построи фотоволтаична апаратура, която да понижи сметките за електрическа енергия на оборудването.

Увеличават се и средствата за зимно поддържане, значително и заради стартирането на новата права на Южната дъга, свързваща " Младост " с Автомагистрала " Тракия ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР