237 милиона дози ваксини срещу Covid-19 ще бъдат доставени на

...
237 милиона дози ваксини срещу Covid-19 ще бъдат доставени на
Коментари Харесай

142 държави си поделят 237 млн. COVID-ваксини до края на май


237 милиона дози ваксини против Covid-19 ще бъдат доставени на 142 страни до края на май, оповестиха от интернационалната стратегия за шерване на ваксини " Ковакс " , която се реализира под егидата на СЗО. Това ще стане като част от ускорение на процеса на разпределение по света на наличните количества по програмата, съобщи БНР, базирайки се на Ройтерс. 

В периодите за доставката на ваксини те, които са взаимно произвеждане на " АстраЗенека " и Индийския серумен институт, е планувано тя да се извърши на два стадия - първият стартира предишния месец и ще продължи и през сегашния, а вторият ще обхване месеците април и май.

Същинското систематизиране на препаратите по програмата стартира предходната седмица, а първите страни, които получиха ваксини по нея бяха Гана и Кот д`Ивоар.

Генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус приветства самодейността като " невиждано партньорство " и съобщи, че Ангола, Камбоджа, Демократична република Конго и Нигерия могат да чакат през днешния ден доставки по механизма.  От " Ковакс " прецизираха, че наред с първата партида от ваксини те на " АстраЗенека ", през първото тримесечие на тази година се чака да бъдат доставени и към 1,2 млн. дози от препарата на " Пфайзер/Бионтех ".

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР