235 убити и 2330 арестувани от началото на преврата в

...
235 убити и 2330 арестувани от началото на преврата в
Коментари Харесай

235 убити и 2330 арестувани от началото на преврата в Мианмар

235 убити и 2330 задържани от началото на преврата в Мианмар. Това оповестиха от Асоциацията за подкрепяне на политическите пандизчии . Правозащитната организация дава на ежедневни брифинги последните събрани от нея данни от 1 февруари нас. Действителният брой на жертвите евентуално е доста по-голям.

350 от арестуваните са освободени , само че има наказани на до 2 години затвор.

Изминаха 47 дни от преврата, хората са грубо преследвани и безчовечността продължава, това са закононарушения против човечеството, пишат от Асоциацията. Въпреки че дамите, бременните и децата са особено предпазени групи, те също са изложени на риск от гонене когато и да е в някогашната Бирма.

Призовава се интернационалната общественост да се намеси дейно.
 Европейски Съюз постанова наказания на Мианмар идната седмица
Европейски Съюз постанова наказания на Мианмар идната седмица

Мерките ще бъдат ориентирани към компании, предоставящи финансова поддръжка на въоръжените сили на Мианмар

Европейският съюз ще утвърди идната седмица наказания против виновните за . " Техническите полемики завършват в Брюксел и ще ги потвърдим идващия понеделник ". Това съобщи по време на чуване във френския Сенат. Той направи изказването след среща на външните министри на Европейски Съюз.

Според дипломати и вътрешни документи, видени от " Ройтерс ", ограниченията ще бъдат ориентирани към компании, предоставящи финансова поддръжка на въоръжените сили на Мианмар. Докато блокът поддържа оръжейно ембарго против Мианмар и ползва наказания против някои висши военни офицери от 2018 година, ограниченията ще бъдат най-значимите от преврата. " Очевидно ние ще спрем всякаква поддръжка, а също по този начин ще има ограничения, ориентирани непосредствено към виновните за военния прелом и удрящи индивидите и техните лични стопански ползи ", сподели Льо Дриан.

Армията настоя, че е взела властта, откакто обвиняванията ѝ за имитация на изборите на 8 ноември, извоювани от Националната лига за народна власт на Аун Сан Су Чи, бяха отхвърлени от изборната комисия. Армията даде обещание да организира нови избори, само че не е определила дата.

Военните управляваха някогашната английска колония в продължение на десетилетия след прелом през 1962 година и започнаха крути ограничения против протестите, преди да стартират равномерен преход към народна власт преди десетилетие.
 Военната хунта в Мианмар окупира лечебните заведения и университетите
Военната хунта в Мианмар окупира лечебните заведения и университетите

Още двама души са убити, откакто полицията е разкрила огън по протестиращи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР