235 са играчите на енергийния пазар в България към настоящата

...
235 са играчите на енергийния пазар в България към настоящата
Коментари Харесай

Общо регистрираните играчи на енергийния пазар в България са 235


235 са играчите на енергийния пазар в България към актуалната степен на либерализация на електроенергийния пазар. Това излиза наяве от данните на Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО) към 1 декември 2017 година

По отношение на търговците на електрическа енергия има двама със статут " регистрирани ", което значи, че към сегашни миг не са дейни. Това са „ ОЕТ – Обединени енергийни търговци “ и „ Джей Ей Ес Енерджи Трейдинг СРО. Пет са търговците на електрическа енергия, които са се отдръпнали от началото на 2017 година до момента, става още ясно от данните.

Компанията „ Холдинг БДЖ “ пък се е отдръпнала като фаворизиран производител, като това е станало още през септември миналата година. Общият брой на привилегированите производители е 142. Търговците на електрическа енергия, съгласно регистъра на систематичния оператор другояче са 62, а производителите – 30. Националната електрическа компания е със статут на публичен снабдител, както е и единствената, записана като производител, захранващ лични обекти.

От регистрите на ЕСО излиза наяве още, че координаторите на балансиращи групи са общо 57, от които 1 е със статут " записана " и не е дейна. Три са фирмите, които са се отдръпнали, като това се е случило през актуалната 2017 година

Общо 6 са фирмите, отстранени от енергийния пазар до момента. Първото премахване на компания е било през 2015 година За предходната 2016 година няма отстранени компании, като главните отстранявания са за интервала от юни до 1 декември 2017 година

Координаторите на специфичните балансиращи групи са 15, като тук както е известно главно влизат електроразпределителните предприятия и всички са със статут „ дейни “.

Координаторите на комбинираните балансиращи групи са 14, от които със статут на „ регистрирани “ са 2 сдружения. Едно пък се е отдръпнало.
Доставчиците на балансираща сила са общо 40, като измежду тях със статут на „ регистрирани “, само че не дейни са блоковете на Топлоелектрическа централа „ Варна “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР