234 снегорина ще почистват София тази зима, от които 53

...
234 снегорина ще почистват София тази зима, от които 53
Коментари Харесай

Готови за зимата: 234 снегорина ще почистват София

234 снегорина ще почистват София тази зима, от които 53 са за извънградската част на общината. Освен със снегорини, пътищата се обработват с натриев хлорид и други химически смеси.
 БГНЕС
Собствениците на магазини, офиси и жилищни здания би трябвало да почиства т входа си сами. Глобите са компаниите за разчистване са 100 хиляди лв. за непочистени 100 квадратни метра , а 2000 лв. за непочистена спирка. При изобилен снеговалеж снегорините би трябвало да излязат в 68 точки на Столичната община. 

Вчера е почнала инспекцията на снегопочистващите компании, които ще обслужват София. Това изясни кметът Йорданка Фандъкова.

" Да се постараят да работят по този начин, че да не се постанова да ги глобяваме. Да си пожелаем и по-мека зима ", съобщи кметът на София.-->
 
Тя изясни и на какъв принцип се почистват улиците в столицата: " Приоритетно се чистят у лиците и трасетата на градския превоз, с цел да може хората да отидат на работа или пък да се върнат у дома. След това към този момент значимите улици, по-големите улици в кварталите и по-късно се влиза в квартални улици. "
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР