230 плувци от три държави ще спорят за отличията на

...
230 плувци от три държави ще спорят за отличията на
Коментари Харесай

230 плувци в битка за отличията на олимпийската квалификация в Бургас

230 плувци от три страни ще спорят за оценките на шампионата " Купа Бургас " - Гран При, който е олимпийска подготовка. Организаторите на шампионата оповестиха, че тазгодишното му издание ще се организира при извънредно строги ограничения за сигурност. Състезанието ще бъде в спортния комплекс " Парк Арена " от петък до неделя.

Съгласно заповед на министъра на опазването на здравето от 29 октомври всички групови и самостоятелни спортни мероприятия с подготвителен и спортен темперамент за всички възрастови групи на закрито и намерено ще се организират без аудитория.

Атрактивната конкуренция ще се организира при безкомпромисно съблюдаване на ограниченията за сигурност. Всички плувци, треньори и длъжностни лица наложително би трябвало да носят маски. Състезателите могат да ги смъкват единствено при старта на своята дисциплинираност, след което още веднъж да ги слагат.

На входа на " Парк Арена " ще има непоколебим пропускателен режим. Ще бъдат проверявани чантите на всички. Ще се мери и температурата на всеки, който има право на достъп до плувния басейн. На спортния комплекс прецизно ще се следи за съблюдаване на нужната отдалеченост сред всички присъстващи.

На техническата конференция, която ще се организира по-късно през днешния ден, от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи ще раздадат заявления на всички треньори за прецизно съблюдаване на ограниченията по време на надпреварата, като няма да бъдат допускани никакви взаимни отстъпки.

Любителите на плуването могат да наблюдават онлайн влиятелното съревнование на уеб страницата на Българската федерация по плувни спортове.

В интернационалната конкуренция за медали и предметни награди ще спорят плувци от България, Сърбия и Турция.

Има и стабилен награден фонд в размер на 21 800 лв., като Община Бургас е осигурила 20 000 лв..

Премии ще получат първите 10 плувци от всеки пол, събрали най-вече точки по ФИНА от финалните плувания в три дисциплини от програмата на шампионата.

Организаторите приканват всички с право на достъп на състезателен комплекс " Парк Арена " по време на тридневното съревнование да бъдат оптимално дисциплинирани във връзка с наложените ограничения за сигурност по отношение на пандемията от COVID-19.

Организатори на шампионата са Българската федерация по плувни спортове с поддръжката на Община Бургас.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР