23 са установените до момента контактни лица от първа линия

...
23 са установените до момента контактни лица от първа линия
Коментари Харесай

23 са контактните лица на заразения с COVID-19 кмет на Русе

23 са откритите досега контактни лица от първа линия на инфектирания с ковид кмет на Русе Пенчо Милков. Това съобщи шефът на РЗИв града доктор Маргарита Николова, представена от БГНЕС.
Кметът на Русе Пенчо Милков е с ковид Настанен е в болница с бронхопневмония
Всички са под карантина, като на този стадий никой от тях няма признаци.

Сградата на общината е затворена за стерилизация през днешния ден. Дадени са указания на чиновниците да наблюдават здравословното си положение, да си мерят температурата и при най-малките признаци да си останат въкщи.

Положителната проба за ковид на Пенчо Милков беше доказана през вчерашния ден. Той е признат в профилираната белодробна болница „ Д-р Димитър Граматиков “ с обща изнемощялост, отмалялост, висока температура и суха кашлица. По думите на шефа на болничното заведение доктор Светослав Дачев той е бил с клинична картина на пневмония, която е потвърдена от рентгенова фотография.
Ананиев: При над 200 заболели дневно ще би трябвало да се възстановят част от ограниченията Здравният министър разяснява обстановката с ковид у нас
Областният шеф на Русе Галин Григоров е имал контакт с кмета и се е самоизолирал за 14 дни. Установени са 6 негови контактни лица, които са под домашна карантина, на този стадий те също нямат никакви признаци.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР