23 са установените до момента контактни лица от първа линия

...
23 са установените до момента контактни лица от първа линия
Коментари Харесай

23-ма са контактували със заразения кмет на Русе, всички са под карантина


23 са откритите досега контактни лица от първа линия на инфектирания с ковид кмет на Община Русе Пенчо Милков. Това съобщи шефът на РЗИ – Русе доктор Маргарита Николова, представена от БГНЕС.

Всички са под карантина , като на този стадий никой от тях няма признаци.

Днес постройката на Общината е затворена за стерилизация със заповед на шефа на РЗИ. Дадени са указания на чиновниците да си наблюдават здравословното положение, да си мерят температурата и при най-малките признаци да бъдат отстранени от работа.

БГНЕС напомня, че през вчерашния ден беше доказана позитивната проба за ковид на кмета на Русе Пенчо Милков. Той е признат в профилираната белодробна болница „ Д-р Димитър Граматиков “ с обща изнемощялост, отмалялост, висока температура и суха кашлица. По думите на шефа на болничното заведение доктор Светослав Дачев, той е бил с клинична картина на пневмония, която е потвърдена от направената рентгенова фотография.

Тъй като Областният шеф на Русе Галин Григоров е имал контакт с кмета, той се е самоизолирал за 14 дни. Установени са 6 негови контактни лица, които са под домашна карантина , като на този стадий нямат никаква симптоматика.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР