23 са секциите в страната, в които заради проблеми с

...
23 са секциите в страната, в които заради проблеми с
Коментари Харесай

Спряно е гласуването с 3 машини, на чиито екрани излязъл надпис: Дневникът е подправен


23 са секциите в страната, в които поради проблеми с машините, се мина към гласоподаване с хартиени бюлетини, оповестиха от Централната изборна комисия, осведоми БНР
" Имаме към този момент три случая - в Кюстендил, Стара Загора и Пловдив, на разменени машини в секционни изборни комисии - в прилежащи секции са разменени машините, само че ще продължи гласуването. След което секционните изборни комисии ще сформират по този начин наречените " протоколи КР " - в резултат на броене на разписките, защото извличането на данните от флаш паметите няма да бъде допустимо, само че сме изпратили информация и на преброителя за това ", изясни представителят на Централната изборна комисия Росица Матева.
Спряно е гласуването с три машини в страната, на чиито екрани се появил надписът " Дневникът е фалшифициран ", сподели още Матева.
" Преустановено е машинното гласоподаване с тези машини, както и с останалите, по разнообразни аргументи. След изборите, когато тези машини бъдат върнати в склада, ще бъде осъществена инспекция на какво се дължи това. В момента сме съсредоточени върху това да оказваме подпомагане на гласоподавателите - да могат да гласоподават и да се отстраняват всички проблеми, с цел да може да тече изборният ден обикновено ", уточни Матева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР