23% ръст на разходите отчитат от Български държавни железници“ /БДЖ/

...
23% ръст на разходите отчитат от Български държавни железници“ /БДЖ/
Коментари Харесай

Идва краят на БДЖ? Отваря ли се пазарът за пътнически превози и за други оператори?

23% растеж на разноските регистрират от „ Български държавни железници “ /БДЖ/ в интервала сред 2021 и 2023 година . От 2012 до 2024 година пък е имало единствено 1,8 на 100 повишаване на билетите , регистрира специалистът по цифровизация и ръководство в железопътния превоз доктор Людмил Иванов пред „ БНР “. Според него покачването на цените на пътническия железопътен транспорт е неотложно и неизбежно , само че добави, че от холдинга биха могли да подходят диференцирано – растежът да бъде само за новите влакове от „ Deutsche Bahn “, които следва да дойдат до лятото.

Най-важно е за пътуващите да бъде предоставена качествена услуга . Д-р Иванов е на мнение, че дали това ще стане посредством българска или непозната компания – длъжни сме да отворим процедурата за публичен транспорт за всички, които ще возят пасажери в идните 15 години. Той добави, че транспортьор може да пристигна както от Германия , по този начин и от Испания .

„ Самият факт, че БДЖ е под опасност за съществуването си, към този момент подтиква към съществени промени в компанията “ , акцентира специалистът и показа умерения си оптимизъм , че държавната компания ще съумее да се стабилизира и когато подава предложения в идните месеци, те да могат да се съпоставят със западноевропейските.

Очаква се да отпадне субсидирането на експресните и бързи влакове по водещи посоки, които по този начин или другояче са печеливши, съобщи още доктор Иванов. Той разяснява още, че имало и опция влаковете, които в този момент купуваме, да бъдат дадени под наем или продадени .

По мотив положението на държавната железопътна компания , експертът счита, че в случай че БДЖ не завоюва тази услуга, не изключва опцията страната да се раздели с част от сградния фонд .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР