23 подлеза в лошо състояние очакват ремонта си след редица

...
23 подлеза в лошо състояние очакват ремонта си след редица
Коментари Харесай

Фрапиращото състояние на подлезите в Русе

23 подлеза в неприятно положение чакат ремонта си след редица изследвания и обследвания от страна на Общината

Един от най-фрапиращите от тях е този, който свързва Централна ж. п. гара и някогашния „ Универмаг “ (под бул. „ Мидия Енос “), написа вестник

Подлезът е благосъстоятелност на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “. Въпреки това Община Русе планува осъществяване на настоящ ремонт на подлеза, който включва възобновяване и боядисване на тавана, както и замяна на осветлението при подобаващи метеорологични условия, оповестиха за медията ни от общинската администрация.

От там прецизираха още, че от кмета Пенчо Милков е избрана комисия от чиновници на общинската администрация и външен специалист, която е направила огледи по 23 подлеза на територията на града, огромна част от които са ситуирани по бул. „ България “ и един под коловозите на Централна жп гара.

Комисията е установила, че подлезите не заплашват сигурността на преминаващите, само че са в неприятно техническо положение, неестетични и основават дискомфорт. Много от тях не се употребяват и това е довело до несъразмерното им замърсяване. Други подлези пък не се употребяват по предопределение. Най-честите повреди по тях са течове от връхната структура, неналичието на осветяване и отводнителни решетки.

За някои от подлезите е належащо да се изготвят капиталови планове за ремонта им. Стойността на ремонтите ще стане ясна след предаването на плановата документи. При съществуване на задоволително финансови средства ще се предприеме планиране и осъществяване на нужните действия.

Комисията е предложила някои от подлезите да бъдат затворени за прилагане заради липса на пешеходно придвижване по тях, като това се потвърди и от направеното от специалисти от Русенския университет „ Изследване потреблението на подлезите по бул. „ България “. Във връзка с последното е извършено съвещание на Общинската комисия по организация и сигурност на придвижването към Община Русе, в границите на което е разисквано положението на подлезите, както и предлагането за затваряне на част от тях.

Към момента не е взето дефинитивно решение дали ще бъдат затворени някои обекти.

Що се отнася пък до подлеза на „ Печатни платки “, за него към този момент има капиталово предложение от концесионера му. Разговорите са на стадий авансово разискване и към момента няма съответна информация какво тъкмо обновяване ще бъде осъществено в този обект.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР