23 остават състезанията за сезон 2023 във Формула 1, след

...
23 остават състезанията за сезон 2023 във Формула 1, след
Коментари Харесай

Официално и окончателно: Няма да има Гран При на Китай

23 остават надпреварите за сезон 2023 във Формула 1, откакто през днешния ден беше решено, че Гран При на Китай няма да бъде съживена, макар желанието на промотъра на надпреварата в Шанхай, планувано за 16 април.

Китай изпадна от календара поради строгите ограничения против ковид пандемията в азиатската страна, само че от началото на 2023 тези ограничавания бяха съществено разхлабени и кандидатурата на Шанхай беше съживена.

“Формула 1 може да удостовери, че през сезон 2023 ще има 23 надпревари. Всички дати в календара остават непроменени ”, се споделя в късото публично известие от Формула 1 през днешния ден.
 Член на политбюро взема решение за Гран При на Китай Член на политбюро взема решение за Гран При на Китай
Заедно с възможното завръщане на Китай, интензивно се дискутираше и дали тази дата - 16 април, няма да бъде заета от Португалия или Турция, само че в последна сметка ще си остане свободна.
 Може ли да се върне Китай в календара на Формула 1? Може ли да се върне Китай в календара на Формула 1?
За последното в Китай имаше съревнование от Формула 1 през 2019, когато беше маркиран старт №1000 в историята на международния шампионат. През 2020 избухна пандемията от ковид и надпреварата в Шанхай беше от време на време анулирано, само че най-после се появи в календара за 2023, обаче отново падна поради локалната политика против разпространяването на заболяването.
 Официално: Без Гран При на Китай Официално: Без Гран При на Китай
Въпреки следващото отменяне на старта в Шанхай, Китай остава доста значим пазар за Формула 1, като страната към този момент има и водач - Гуана Джоу ще кара за втори сезон за Алфа Ромео.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР