23 организации от САЩ обвиняват платформата YouTube и нейният собственик

...
23 организации от САЩ обвиняват платформата YouTube и нейният собственик
Коментари Харесай

Обвиниха Youtube, че събира лични данни на деца

23 организации от Съединени американски щати упрекват платформата YouTube и нейният притежател компанията Гугъл, че събират персоналните данни на деца и ги употребяват при насочването на избрани реклами съгласно ползите на потребителите, оповестиха осведомителните организации. Това е нелегално съгласно американското законодателство.

Организации за отбрана на правата на децата и на цифровите права внесоха тъжба във Федералната комисия по търговия и упорстват да бъде извършено следствие разследване. Те настояват, че Гугъл събира персонални данни на малолетни в YouTube, макар че публично този уебсайт е неразрешен за лица под 13 години.

Създава се база данни с местоположението на малолетните, за устройството, от което влизат в интернет, или за телефонните им номера. Това се прави без да е поискано авансово единодушието на родителите, настояват от организациите.

Адвокатите им упорстват, че сходни практики са в прорез със закон от 1998 година, който не разрешава уеб сайтове, предопределени за деца или за които се знае, че са употребявани от деца, да събират или да употребяват персонални информации без единодушието на родителите.

От YouTube обявиха, че отбраната на децата и на техните фамилии е приоритет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР