23-ма са загинали, а още няколко са ранени след украинско

...
23-ма са загинали, а още няколко са ранени след украинско
Коментари Харесай

Ракетен удар по Донецк, жертвите на атаката са над 20* ВИДЕО

23-ма са починали, а още няколко са ранени след украинско ракетно нахлуване по Донецк, оповестява РИА Новости.

Ударът е осъществен с ракета " Точка-У ". За случая се популяризира информация в канала в Телеграм на локалната териториална защита. Според проруските сепаратисти техните сили за противовъздушна защита са прехванали украинска ракета и след това парчета от нея са поразили цивилни хора.

Като в началото данните сочеха за 20 починали и девет ранени. По-рано през днешния ден е имало и удар по държавна постройка.

Лидерът на сепаратистката ДНР Денис Пушилин осведоми, че има данни в ракетата да е имало касетъчен заряд, а управляващите оповестиха, че ще преглеждат удара като акт на тероризъм.

По-рано през днешния ден започнаха следващите договаряния сред Украйна и Русия, които този път се организират посредством видеоразговор. Това не попречи на двете страни да си разменят ракетни удари.

Обновена: Украйна отхвърли през днешния ден обвиняванията на Русия, че е поразила Донецк с ракета. Руското министерство не даде доказателства за изказванията си, които бяха отхвърлени от украинската страна. Ройтерс не можа да откри удостоверение от самостоятелен източник на изказванията на която и да е от страните по отношение на този случай. " Без подозрение става дума за съветска ракета или различен снаряд, не си заслужава даже да обсъждаме това ", съобщи представителят на украинската войска Леонид Матюхин на брифинг, предаван по малкия екран.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР