23-ма души са загинали в катастрофи по празниците от началото

...
23-ма души са загинали в катастрофи по празниците от началото
Коментари Харесай

23-ма души са загинали в катастрофи по празниците

23-ма души са починали в произшествия по празниците от началото на годината. Това сочат данните на Министерство на вътрешните работи, съгласно които понижението от предходната година е фрапантно – тогава жертвите са били 35.

Още на 1 януари е първата жертва. Тогава има и 10 ранени. Година по-рано отново има един умрял, само че трима ранени по-малко, пишат от “24 часа “.

Само 1 е умрял в почивните дни към 3 март. Той е умрял навръх националния празник. В трите почивни дни 57 души са били ранени. За съпоставяне през 2022 година починалите са двама, само че тогава става дума за 4 дни – 3 март се е падал четвъртък. Самите жертви са от злополука на пътя Пловдив – Асеновград, станала в неделя – 6 март. Ранените са били по-малко – 50.

6 пък са жертвите, а 56 ранените в произшествия, станали в почивните дни към Великден – от 14 до 17 април. Най-много са на Разпети петък – трима. Бройката е с цели 5 по-малко от починалите в произшествия, станали в празничните дни през 2022 година.

Нито един умрял няма в трите почивни дни към 1 май

Тогава обаче 59 души са били ранени. През 2022 година обаче жертвите са цели шест, въпреки почивните дни да са били единствено два. Ранените са 35.

Най-черен през тази година е Гергьовден. Тогава починаха 9 души, с цели 5-има повече, в сравнение с в трите почивни дни към Деня на храбростта през 2022 година.

Тогава на самия Гергьовден, който се е падал в петък, има един умрял в 11 пътни случая. Ден по-късно жертвите са 2, а на 8 май има един умрял. Тази година начало на черната серия даде злополука с 4 жертви, която изравни броя умряли от м.г.

Тя стана в нощта против Гергьовден в 2,43 часа. Тогава в област Сливен, на разклона за село Тополчане, кола, ръководена от 50-годишен мъж, блъснала откъм гърба каруца. В нея се били качили 4-ма мъже, които се прибирали от тържество. Оказало се, че каруцата била без наложителните светлини. Затова и водачът я видял в последния миг и не могъл да реагира. Шофьорът на колата има 2 предходни санкции за превишена скорост. Той е упрекнат за злополуката.

Едва 18 минути по-късно броят на жертвите от предходната година към този момент е минат. В 3 часа в с. Пчелина 42-годишен мъж изгубил надзор над колата си, обърнал се и умрял. По сходен метод към 11 часа преди обяд на 119-ия км на автомагистрала “Тракия ” водач на 73 година излязъл от платното и се забил в мантинелата. Починал на място.

По-специфичен случай пък станал 20 минути преди 17 часа в област Кърджали

Тогава по пътя сред селата Бащино и Татково велосипедист на 53 години паднал. Ударил си главата и умрял.

Последните 2 жертви на черната събота са от Видин. В 23,38 часа на изхода на регионалния град 23-годишен мъж карал мерцедеса си по бул. “Панония ”. Изгубил надзор над немското возило, блъснал се в дирек и умрял. 19-годишният юноша, който се возил на предната седалка до него, също изгубил живота си.

24 май бе първият, който се падна през седмицата – бе в сряда. Тогава има един умрял, само че цели 37 ранени. Година по-рано жертвите са 2, а ранените – 22-ма. По същия метод бе и 6 септември. Тогава жертвите са 2, а ранените 19. Година по-рано е умрял един, а потърпевши са 23-ма.

Последните към този момент почивни дни бяха към 22 септември. Тогава умират трима, а цели 107 са ранените. Година по-рано обаче жертвите са 8, а ранените 87.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР