23-годишният Тихомир Хр. е предаден на съд с обвинителен акт

...
23-годишният Тихомир Хр. е предаден на съд с обвинителен акт
Коментари Харесай

Съдят мъж, убил брат си в катастрофа

23-годишният Тихомир Хр. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за причиняване гибелта по несъобразителност на брат си и пътничка в автомобила си, като управлявал със скорост 131 км в час. Младият мъж ще дава отговор за осъществено действие по член 343, алинея 3, писмен знак "б “, по отношение на алинея 1, по отношение на член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс. Престъплението, в което са починали двама души, се санкционира с отнемане от независимост от 3 до 15 години, оповестява уеб сайтът „ Варна24 “.

Тежкото пътнотранспортно произшествие станало на 23 ноември 2016 година към 20 часа на крайезерния път от село Езерово към Варна. В региона на западната промишлена зона 23-годишният Тихомир при придвижване със скорост от 131 км в час изгубил ръководство над колата си. Тя напуснала пътното платно, блъснала се в няколко крайпътни трудности и се разцепила на две.

Пътуващата на задната седалка Д.М. било изхвърлена от автомобила и умряла малко по-късно от несъвместимите с живота контузии. Братът на подсъдимия лидер – Р. Хр., също бил изхвърлен от колата. В будна кома претърпял до 18 август 2017 година, когато умрял.

Предстои делото против 23-годишния лидер да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР