23-годишният младеж е спипан след гонка с полициятаСъстав на Окръжен

...
23-годишният младеж е спипан след гонка с полициятаСъстав на Окръжен
Коментари Харесай

Две години затвор за наркодилър в Русе

23-годишният юноша е хванат след гонка с полицията

Състав на Окръжен съд – Русе осъди 23-годишния А. И. на отнемане от независимост за период от две години за държане за разпространяване на опиати.

На 04.12.2020 година подсъдимият управлявал автомобил „ Мерцедес “, а на предната седалка се возел очевидецът Г. П. В себе си А. И. носел черно калъфче, в което имало найлоново топче с 1,6119 грама марихуана, 3 топчета от алуминиево фолио с 6,14 грама метамфетамин, на обща стойност 153,50 лв.. Това калъфче той го дал на приятеля си да го съхранява. На кръстовището сред бул. „ Гоце Делчев “ и „ Луи Айер “ бил видян от полицейски чиновници, които му подали звуков и светлинен сигнал да спре за инспекция. Подсъдимият внезапно нараснал скоростта. Достигайки ул. „ Троян “, изгубил ръководството над автомобила и се блъснал в бордюра. Излязъл от колата и побягнал, само че бил настигнат от служителите на реда и върнат назад. Междувременно очевидецът изхвърлил калъфчето в една цистерна и напуснал местопроизшествието, само че бързо бил открит и показал къде са наркотичните субстанции на приятеля му.

След пет правосъдни съвещания Окръжен съд – Русе призна А. И. за отговорен и му наложи наказване отнемане от независимост за период от две години при първичен непоколебим режим. Със същата присъда групира и наложените на подсъдимия други две санкции по каузи за закононарушения, още веднъж свързани с наркотични субстанции, и е несъмнено едно общо, по-тежкото от тях, в размер на една година и шест месеца отнемане от независимост, което следва да се изтърпи настрана.

Присъдата може да се апелира и стачкува в 15-дневен период пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.

Съгласно член 16 от Наказателно-процесуален кодекс подсъдимият се счита за невиновен до определяне на противното с влезнала в действие присъда.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР