23-годишният капитан Георги Петров, който натрупа опит с играчи от

...
23-годишният капитан Георги Петров, който натрупа опит с играчи от
Коментари Харесай

Волейболистите на „Нефтохимик“ пуснаха мустаци заради кауза

23-годишният капитан Георги Петров, който натрупа опит с играчи от международния хайлайф, разкри за какво със съотборниците са трансформирали визията си

Волейболистите на бургаския „ Нефтохимик “ си пуснаха мустаци, само че не тъй като са повлияни от някаква фешън наклонност. Кореспондентът на NovaNews Елена Танева разкри какво е предиздвикала играчите на мъжкия волейболен тим да си трансформират визията. Оказа се идея, прецизира тя.

Пред камерата на NovaNews младият национал Георги Петров, който носи и капитанската лента на шейховете, показа, че повода със съотборниците си да станат мустакати, е съпричастност към мъжете, страдащи от рак на простатата. 

„ Очакванията към нас а по-големи. От „ Нефтохимик “ се желаят положителни резултати “, споделя 23-годишният капитан. 

Още на 17 години той влиза в мъжкия тим на шейховете. Намира място и в селекцията на националния тим. 

Лично от някогашния селекционер на лъвовете Силвано Пранди той получил оферта да работи в „ Шомон “. След един сезон във френския гранд той продължава с „ Кионе Падуа “ в италианската серия А, а след това приема впечатляващата оферта на „ Поатие “ и играе един до друг освен с един от най-хубавите български волейболисти, а и с тези от международния хайлайф. 

Това е скъпо, тъй като, в случай че човек съумява да извлече най-хубавото от обстановката, може да види за какво тези хора имат такива огромни триумфи и да се стреми да взаимства занаята, разяснява младият посрещач. 

Най-обективният му критик и консултант се оказва неговият татко. 

Силната връзка сред татко и наследник личи от наличието на криминалиста в спортната зала по време на мачовете. 

Освен служител на реда, той е някогашен състезател, прецизира Георги Петров. 

„ Мога да кажа, че съм много уравновесен човек, който управлява себе си, страстите си. В много обстановки това ми оказва помощ, само че в спорта не е най-полезното, тъй като хората желаят да съм по-експресивен, да изкарвам страстта от себе си “, признава той.

Съпругата му Татяна Ведерникова прибавя, че Георги доста мъчно може да бъде изваден от  равновесие. 

„ Тя е съветски жител и с цел да пътува в страни в Европейски Съюз, трябваше да изкарваме виза, а аз играх в чужбина по време на пандемията от COVID-19. Тогава издаването на такива документи не беше по никакъв начин елементарно. Затова имаше интервали, когато бяхме разграничени “, сподели още младата вяра на българския народен тим. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР