23-годишната тенисистка Кайли Макензи е завела съдебен иск срещу федерацията

...
23-годишната тенисистка Кайли Макензи е завела съдебен иск срещу федерацията
Коментари Харесай

Тенисистка от САЩ съди американската федерация заради сексуално насилие

23-годишната тенисистка Кайли Макензи е завела правосъден иск против федерацията по тенис на Съединени американски щати с обвиняване, че не е била предпазена от треньора си за полово посягане от негова страна, когато е била на 19. Състезателката упреква наставника Анибал Аранда, че е докосвал интимните й елементи след подготовка през ноември 2018 година в Орландо, Флорида. Преди това, 34-годишният тогава Аранда е споделил на Макензи, че е красива и задавал въпроси за тялото й.

Според изказванията й, в предходна обстановка треньорът е опипвал корема и кръста й, разяснявайки тежестта й, а също така опитал да преплете ръката си с нейната, до момента в който тя говорела по телефона. След това Анибал Аранда притиснал тенисистката и я хванал за бедрата, обосновавайки се проявление на техника при сервиране.

Макензи съобщи разплакана пред кореспонденти на конференция в Темпи, Аризона, че половото посягане се е отразило отрицателно на увереността и самочувствието й, като тя е почнала да изпитва мощно безпокойствие.

„ Това ми нанесе сериозна щета и като човек, и като тенисист “, показа пострадалата.

Заведеният от състезателката иск е ориентиран към Американската федерация по тенис, която по това време е била шеф на Аранда. Говорителят на централата Крис Уидмайер съобщи, че тенис федерацията на Съединени американски щати не е била осведомена с обвиняванията, до момента в който Макензи не е съобщила за случая.

Пред вестник New York Times, треньорът Анибал Аранда отхвърли обвиняванията.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР