23-годишната Рибакина започна много добре мача и спечели с лекота

...
23-годишната Рибакина започна много добре мача и спечели с лекота
Коментари Харесай

Касаткина изхвърли шампионката на Уимбълдън Елена Рибакина в Сан Хосе

23-годишната Рибакина стартира доста добре мача и завоюва с лекост първия сет. Във втория обаче поставената под номер 7 в схемата Касаткина стартира да играе чудесно на ретур и макар че съперничката и продължаваше да поддържа доста високо равнище на вкаран първи сервис, това въобще не затрудняваше рускинята.

Касаткина изравни резултата след 6:2, а в третия сет рускинята имаше даже още по-голямо предимство.

Във втория кръг Касаткина ще играе с американката Тейлър Таунсенд.

С сложна победа в Сан Хосе стартира някогашната лидерка в международната класация Каролина Плишкова. Чехкинята надигра британката Кейти Боултър с 6:1, 7:6(5), 6:3 за 2 часа и 15 минути игра.

Плишкова, която загуби от Боултър на шампионата в Ийстборн и на " Уимбълдън " това лято, бе на път да отпадне за трети следващ път от британката, защото губеше със сет и 4:5 точки в тайбрека на втория, само че сподели воля и съумя да измъкне втората част след 7:5 точки.

В третия сет поставената под номер 8 Плишкова съумя на три пъти да завоюва подаването на Боултър и в последна сметка да победи след 6:3.

Към идващия стадий на шампионата не престават още американките Аманда Анисимова, Мадисън Кийс и стартиралата от квалификациите Елизабет Мандлик.

Наградният фонд на шампионата в Сан Хосе е 758 хиляди щатски $.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР