23-годишната Бериван Белялова, обвинена в убийството на своя 50-годишен приятел

...
23-годишната Бериван Белялова, обвинена в убийството на своя 50-годишен приятел
Коментари Харесай

Бериван, обвинена за убийството в “Тракия“, поиска да се прибере у дома

23-годишната Бериван Белялова, упрекната в убийството на своя 50-годишен другар Ивайло, остава за непрекъснато в ареста. Това реши Пловдивският апелативен съд през днешния ден.
Прочетете още
Инцидентът се случи в жилището на починалия в ЖР „ Тракия “, като в началото не беше ясно дали точно обвинената го е простреляла. По време на следствието обаче се е открило, че е имало скандал сред двамата, който е приключил с изстрели от газов револвер по Ивайло. Мъжът е умрял в резултат на наранена артерия.

На обвинената е повдигнато обвиняване за това, че на 06 януари 2023 година в с газов револвер, съзнателно е умъртвила приятеля си Ивайло Ангов, като посоченото закононарушение е наказуемо с отнемане от независимост от 10 до двадесет години.

Белялова апелира наложената и от първоинстанционния съд „ мярка за неотклонение ” с претекста, че нищо не е направила и не желала да нарани Ивайло Ангов, който същата вечер е бил пийнал. Според Бериван точно мъжът е бил нападателен и я е заплашил с револвера. Тя изиска от съда по-леката мярка за неотклонение „ домакински арест ”, само че магистратите порязаха настояванията ѝ и я оставиха зад решетките.

Според прокуратурата Бериван е неглижирала това, което е направила, като е дала несвързани пояснения, че се е защитавала. Изстрелите са били няколко, а един от тях е заимствуван към този момент след гибелта на Ивайло и това може да разсея тезата, че Белялова е работила в изискванията на неизбежна защита.

След като се срещнаха с материалите по делото, фотоалбума, здравната експертна информация на потърпевшия, показанията на очевидци и останалите материали по делото, апелативните съдии решиха, че има задоволително данни, които удостоверяват обоснованото съмнение за съпричастността на Бериван към закононарушението, в което е упрекната. От друга страна има заплаха при по-лека мярка за неотклонение обвинената да извърши закононарушение.

Определението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР