23-годишна транс жена е била убита от брат си в

...
23-годишна транс жена е била убита от брат си в
Коментари Харесай

23-годишен мъж се превърна в жена и брат й я уби

23-годишна транс жена е била убита от брат си в Иракски Кюрдистан, заяви полицията.

Доски Азад, която беше гримьор, почина при по този начин нареченото „ ликвидиране на достойнството “, когато брат й Чакдар Азад я простреля.
външна реклама
Семейството й се обадило в полицията към 15 часа на 31 януари. Смята се, че братът на Доски Азад се е върнал в Кюрдистан през януари.

Доски Азад, която споделяше трансформацията си от мъж в жена в обществените медии, беше открита мъртва в село Мангеш, на към 12 благи северно от центъра на града Духок.

Няма задържани и обвиненият е избягал от страната, оповестява Ekurd Daily.

Доски Азад е напуснала дома си преди повече от пет години. Тя получавала голям брой закани от фамилията си поради самоличността си, макар че се е открила надалеч и работела в салон.



Говорейки пред чичо й Длован Садик сподели: „ Тя напусна къщата преди пет – шест години, от този момент не я бях виждал.“

Неин другар също показа, че бащата на Доски Азад е взел персоналната й карта и паспорт, само че тя „ наподобява, че ги е получила назад, тъй като е прекарала Нова година в Дубай “.

Според източници брат й е избягал от страната на 30 януари и е тръгнал на север към Турция, с цел да се скрие.

Генералното консулство на Съединени американски щати в Ербил, столицата на иракските кюрди, през вчерашния ден осъди убийството в изказване, което гласи: „ Ние изрично осъждаме това принуждение и дискриминирането, която безспорно е в основата на това закононарушение.

Молим управляващите да проверяват задълбочено това ликвидиране и да преследват причинителя в цялостна степен на закона “.



Полицията в Духок сподели, че фамилията на госпожа Азад им е съобщило за убийството. Казали са, че е била убита от брат си и къде се намира тялото й.

Областният шеф Брендар Доски сподели, че претекстът за убийството евентуално е транссексуалната еднаквост на Доски Азад, само че „ това е предварителна информация и се нуждае от в детайли следствие “.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР