23-годишна родителка и бебето й починаха в Луковит, предаде бТВ.  Диана

...
23-годишна родителка и бебето й починаха в Луковит, предаде бТВ. 
Диана
Коментари Харесай

Родилка и бебе починаха в Луковит, ``Медицински надзор`` започва проверка - Здраве

23-годишна родителка и бебето й починаха в Луковит, съобщи бТВ. 

Диана Иванова родила момиченце на 23 януари в МБАЛ-Бяла Слатина. Няколко дни по-късно е изписана. След още няколко дни новороденото отхвърля да се храни и родителите му го откарват в незабавния център в Червен бряг. 

На другия ден момиченцето се утежнява и фамилията отива в незабавния център в Луковит, където чакат оборудвана кола за спешна помощ от Ловеч. Бебето обаче почива в колата за спешна помощ.

" След това се прибрахме и щерка ми стартира да я тресе. Вдигна температура ", изясни майката на умрялата жена Недка Георгиева.

Аутопсията на бебето посочила бронхиолит. След смъртта му още същата вечер се утежнява и майката. В незабавния център в Луковит ѝ слагат инжекция. След още няколко дни родилката се връща още веднъж в болничното заведение в Бяла Слатина. Там стартират незабавна реанимация, стабилизират я и я насочват към Плевен.

Първоначалната спогодба по телефона за настаняване в частна клиника отпада поради неналичието на родилно поделение там. Придружаващият доктор пробва пряк банкет в Клиниката по акушерство и гинекология на Университетската болница. Жената е призната, само че незабавно приемното поделение. През нощта е осъществена интервенция, само че на сутринта 23-годишната Диана Иванова почива. 

От  " Медицински контрол " стартират инспекция по случая.

Прокуристът на МБАЛ-Бяла Слатина Красен Кръстев съобщи, че събира цялата информация от всички лекари. " Вярвам, че в случай че има неточност, не е в нашето лечебно заведение ", уточни той. 

Момчил Цветков от УМБАЛ " Георги Странски " в Плевен уточни, че родилката е закарана в лечебното заведение в извънредно тежко положение: " Приведена е в противошокова зала със подозрение за септичен потрес ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР