23-годишен студент е засечен да шофира лек автомобил на втори

...
23-годишен студент е засечен да шофира лек автомобил на втори
Коментари Харесай

Осъдиха мъже, шофирали под влиянието на алкохол във Варна

 23-годишен студент е засечен да кара лек автомобил на втори декември предходната година по бул. " Левски “ във Варна, с  алкохолна централизация от 1,37 промила. Той получи наказване от 6 месеца отнемане от независимост, отсрочено с 3 години изпитателен период, оповестиха от пресслужбата на Районен съд- Варна. На 23-годишния лидер се постанова и наказване отнемане от право да ръководи МПС за период от една година. Присъдата предстои на обжалване в 15-дневен период.

В бързо произвеждане, 26-годишен лидер с предишна съдимост, заловен да ръководи автомобил след приложимост на наркотично вещество, бе наказан на 4 месеца отнемане от независимост, отсрочено с 3 години изпитателен период, както и санкция в размер на 300 лв.. Освен това подсъдимият се лишава от правоуправление за период от 10 месеца. Деянието е записано на 10 октомври т.год., при направена инспекция на лидера с дрегер-тест за опиати. Назначената правосъдна химикотоксикологична експертиза открива приложимост на канабис.

В друго обсъждано дело, съдът наложи условно наказване от 3 месеца отнемане от независимост на 41-годишен мъж, управлявал автомобил на 27 септември тази година в град Долни Чифлик,  с централизация на алкохол в кръвта от 1,46 на хиляда. Съдът го лиши от право да ръководи моторно транспортно средство в продължение на 9 месеца.

28-годишен недееспособен лидер, карал на 9 юни т.год. във Варна с алкохолна централизация от 1,81 промила, получи условно наказване от 5 месеца отнемане от независимост, както и 200 лв. санкция.

Наказанията за закононарушения по превоза на трима от водачите бяха наложени по силата на реализирани сред страните и утвърдени от съда съглашения. Актовете на съда са дефинитивни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР