23-годишен сириец и 22-годишен иракчанин се явиха пред германски съд

...
23-годишен сириец и 22-годишен иракчанин се явиха пред германски съд
Коментари Харесай

Безредици в германския град Кемниц

23-годишен сириец и 22-годишен иракчанин се явиха пред немски съд през днешния ден по отношение на съдбовно нахлуване против 35-годишен немец в Кемниц, провокирало конфликти сред полиция и крайнодесни, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Според прокуратурата мъжете са взели участие в спор в центъра на града, разиграл се през вчерашния ден сутринта, при който германецът бил намушкан неведнъж. По-късно умрял в болница. Германското държавно управление изрично осъди държанието на крайнодесните екстремисти, които през вчерашния ден непринудено се събраха в саксонския град за, както се показаха те, "лов " на чужденци ", отбелязва ДПА. "Видяното в някои елементи на Кемниц през вчерашния ден няма място в нашата конституционна страна ", сподели държавен представител, няколко часа преди плануван за през днешния ден нов митинг в Кемниц на крайнодесни. Изявлението беше направено, до момента в който в обществените мрежи крайнодесни и крайнолеви организации призоваваха за нови демонстрации. Вчерашният импровизиран протест беше проведен в отговор на гибелта на германеца.

Говорителка на градските управляващи в Кемниц заяви, че полицията проверява два случая на нанесени телесни вреди, един на заплашване и още един случай на опозиция при арест по време на вчерашния протест на крайнодесните. В митинга през вчерашния ден участваха 800 души. Местните медии оповестиха, че участниците скандирали закани към мигрантите и възгласа "Ние сме народът " - девиз, датиращ от митингите против някогашния комунистически режим в Източна Германия, само че общопризнат от крайнодесните, които настояват, че са подценявани от държавното управление. На видеозаписи в обществените мрежи се вижда по какъв начин протестиращи атакуват мигранти и други хора с негермански външен тип, само че полицейска говорителка съобщи, че достоверността на тези фрагменти не може да бъде доказана.

След решението през 2015 година на канцлера Ангела Меркел да отвори границите за стотици хиляди мигранти настроенията против мигрантите и чужденците и закононарушенията против тези групи са усилиха. На федералните избори през 2017 година крайнодясната партия "Алтернатива за Германия " получи места в националния парламент значително с помощта на бежанската рецесия, отбелязва ДПА. Крайнодесните екстремисти подстрекават настроения и приканват към принуждение, съобщи през днешния ден районният министър председател на провинция Саксония Михаел Кречмер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР