23-годишен пакистанец ще заеме мястото на диагонала Матей Михайлович през

...
23-годишен пакистанец ще заеме мястото на диагонала Матей Михайлович през
Коментари Харесай

Нефтохимик сменя половин отбор

23-годишен пакистанец ще заеме мястото на диагонала Матей Михайлович през новия сезон

Новият волейболен първенец на България Нефтохимик ще бъде в изменен състав през идващия сезон. Част от водачите на отбора напущат състава, като на някои от тях към този момент има открити заместници, научи „ Тема Спорт “.

Довиждане с Бургас си взема най-полезният състезател на шампионата Аксел Трухчев, който подписа с италианския Верона на Радостин Стойчев. От състава си потегля и словенският диагонал Матей Михайлович, а центърът Душан Лопар се прибира в родната Сърбия, с цел да лекува хронична травма. С единия крайник отвън състава е и центърът Красимир Георгиев. За него има предложение от Хебър, само че не е изключено той въпреки всичко да размишления и да остане в Нефтохимик. 99% в посока Берое пък отпътуват аварийният разпределител Любослав Телкийски и Тодор Димитров, който може да играе както на диагонал, по този начин и като посрещач.

Сигурен за идващия сезон обаче е капитанът Георги Петров, който към този момент съобщи, че се усеща длъжен на управлението на родния си клуб за положените грижи след травмата, която го извади от игра. Ръководството на бургазлии пък ще направи всичко допустимо, с цел да задържи мотора на отбора Иван Станев. 37-годишният деец стартира акцията като играещ треньор, само че след неувереното начало се насочи към главните си функционалности на разпределител. Неясна остава обстановката с героя от петия заключителен плейоф против Хебър Калоян Балабанов. Към 24-годишния посрещач с поразяваща лява ръка има интерес от редица клубове както у нас, по този начин и в чужбина.

Според информация на „ Тема Спорт “ Нефтохимик е съумял да уреди доста мощен заместител на Михайлович. Това е 23-годишният пакистанец Мурад Хан, който игра два сезона за сръбския Спартак Суботица. 205-сантиметровият волейболист стана най-хубав диагонал в плейофната фаза на шампионата в западната ни съседка и е считан за същинска находка. Треньорът Атанас Петров също остава за идващия сезон, като ще опита да построи боеспособен състав, с който да продължи да е съперник на Хебър, както и на очертаващия се да направи още по-силен тим Дея спорт.

Петър СТОЯНОВ, “Тема Спорт ”

Снимки: Startphoto
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР