23-годишен младеж е задържан и обвинен за хвърлянето на червена

...
23-годишен младеж е задържан и обвинен за хвърлянето на червена
Коментари Харесай

Задържаха младежа, хвърлял червена боя по Съдебната палата

23-годишен юноша е арестуван и упрекнат за хвърлянето на алена багра по постройката на Съдебната палата в София, оповестиха от Софийската районна прокуратура.

К.Д. е упрекнат в това, че на 3 август е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото – хвърлял авансово готови свивки с алена багра по постройката на Съдебната палата, и съществено зацапал фасадата ѝ . Деянието по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм – размазаната багра прилича петна от кръв, както и с изключителна смелост – действието е осъществено в центъра на столицата, като петната са оставени по предната фасада на постройка, която е един от знаците на държавността, над централния ѝ вход, макар че същият е под непрекъснато видеонаблюдение.

В хода на следствието са осъществени претършуване и изземване, при които са открити и конфискувани движимости от голяма важност по делото – облеклата и обувките, с които е сниман младежът при осъществяване на незаконното действие и при отдръпването му от местопроизшествието, като по същите са открити червени петна, кутия с алено багрило, разпръсквач и ръкавици за изработка на самоделни топчета багра, както и голям брой петна с червен цвят в пространства на адреса, извършени са разпити на очевидци и разпознавания, следва да бъдат назначени още експертизи.

За осъщественото от К.Д. закононарушение се планува наказване отнемане от независимост до 5 години.

Предвид високата социална заплаха на действието, прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на К.Д. за период до 72 часа, след приключването на които ще бъде направено и импортирано искане до Софийския областен съд за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР