23-годишен мъж с украински документ за самоличност е задържан от

...
23-годишен мъж с украински документ за самоличност е задържан от
Коментари Харесай

Задържаха 23-годишен украинец за шпионаж в ТЕЦ „Марица-изток 2”

23-годишен мъж с украински документ за идентичност е арестуван от защитата на Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2 ” в топлоцентралата. При осъществения му обиск са открити дронове, мобилни телефони, фотоапарати, голям брой SIM карти, както и карти памет, съобщи Нова телевизия. Мъжът е арестуван за това, че е събирал информация, която съставлява държавна загадка, за да я даде на непозната страна.
Прочетете още
Изготвят се експертизи за това дали арестуваният е правил фотоси на стратегическия обект, какви са те и дали на устройствата му има информация, която съставлява държавна загадка. Ще се открива дали в действителност е украински жител и дали се занимава с шпионска активност. Ще бъде импортирано искане за непрекъснатия му арест.

Мъжът е обяснил по кое време е пристигнал в България, от кое място е влезнал и какво е правил. Заместник-градският прокурор на София Христо Кръстев уточни, че няма заплаха за националната сигурност. Установява се по какъв метод непознатият жител е проникнал на територията на централата. Няма информация някой работещ в Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2 ” да му е оказал помощ.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР