23-годишен българин е заловен в Гюргево с десетки бутилки с

...
23-годишен българин е заловен в Гюргево с десетки бутилки с
Коментари Харесай

Български бус с 45 бутилки фреон спряха румънците на ГКПП Гюргево

23-годишен българин е хванат в Гюргево с десетки бутилки с фреон, рисково вещество от вида R32. Той е спрян от гранична полиция на влизане в Румъния, събощиха локалните управляващи.

" След осъществена инспекция на микробус, ръководен от български жител, гранични служители на реда от Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюргево откриха 45 бутилки, съдържащи 9,5 кг фреон - рисково вещество от типа R32.

Във вторник, 13.02.2024 година, към 10.30 ч., на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюргево, на влизане в страната, на граничен надзор се явил български жител на 23 години, ръководещ микробус.

След осъществена инспекция на транспортното средство в товарното помещение са открити няколко кашона, съдържащи 45 бутилки с по 9,5 кг фреон, рисково вещество от типа R32.

Въпросното лице не е имало позволение за превозване на превозените артикули. Те на стойност към 45 000 леи (почти 18 000 лева.) и са конфискувани, с цел да продължат следствията.

Към момента българският жител е на независимост, само че се проверява за осъществяване на закононарушението " преместване и пренос на рискови субстанции и препарати ", в нарушаване на настоящите законови разпореждания, като след приключването им ще бъдат препоръчани правосъдни решения посредством прокуратурата ", се споделя в известие на Гранична полиция в Румъния, представена от Newsweek.ro.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР