23 души, сред които 9 деца и бременна жена, пострадаха

...
23 души, сред които 9 деца и бременна жена, пострадаха
Коментари Харесай

23-ма ранени при аварийно кацане на самолет в нива край Москва

23 души, измежду които 9 деца и бременна жена, пострадаха при спешно кацане на Еърбъс А321, благосъстоятелност на компания " Уралские авиолинии ", чиито мотори почнали да отхвърлят във въздуха заради конфликт с птиче ято, съобщи РИА Новости.

Пострадалите са признати в лечебни заведения, като положението им се дефинира като " умерено, покрай приемливо ", прецизира организацията се базира на известие на здравното министерстов. По-рано от министерството на изключителните обстановки оповестиха за 10 потърпевши, като осем са с ожулвания, един е контузен, а при различен има подозрения за строшаване на гръбнака.

Самолетът изхвърчал с 226 пасажери и седемчленен екипаж от летище Жуковски край Москва за Симферопол в Крим, само че при излитането се сблъскал с ято чайки и в моторите попаднали птици, показва ТАСС, като цитира изказвания на федералната работа Росавиация.

Екипажът взел решение да изключи моторите и приземил машината без отваряне на колесника в царевична равнища на повече от километър отвън пистата. Всички са евакуирани посредством надуваеми рампи.

Според източник от незабавните служби при кацането десният мотор се отчупил и паднал.

Губернаторът на Свердловска област Евгений Куйвашев назова водачите на самолета герои. " Екипажът сподели фантастично умеене и избави 233 живота ", уточни той.

Airbus A321 Уральских авиалиний экстренно сел в поле след това выхода из строя обоих двигателей в результате попадания птиц.

Видео эвакуации из самолета: pic.twitter.com/Pcf5FxG4lC
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР