23, 7% от имащите право на глас са участвали в

...
23, 7% от имащите право на глас са участвали в
Коментари Харесай

23, 7% активност на референдума за нова конституция в Алжир

23, 7% от имащите право на глас са взели участие в конституционния референдум в неделя, оповестиха чиновници, представени от " Ройтерс ".

Ниският интерес към допитването е реалност, макар напъните на държавното управление да насърчи високата изборна интензивност като част от тактиката за превръщане на страницата за политическите безредици от предходната година.

Резултатът от референдума ще бъде разгласен по-късно в понеделник.

Вероятно фактор за ниската интензивност е и пандемията , засегнала и Алжир, като единствено в събота страната записва 300 случая.

Самият президент Абделмаджид Тебун бе признат в болница.

Но алжиржи споделят пред медиите, че нова конституция не би трансформирала доста ситуацията им.

Припомняме, че през, Алжир дефинира 1 ноември като дата за референдум за нова конституция, чиято цел е да се даде на Народното събрание по-голяма роля, сподели председателството в понеделник след траяли с месеци митинги, изискващи провеждането на промени в страната.

Избран предишния декември, президентът Абделмаджид Тебун неведнъж даде обещание да отговори на настояванията, повдигнати при демонстрациите, които смъкнаха президента през април 2019 година.
 Алжир организира референдум за нова конституция на 1 ноември
Алжир организира референдум за нова конституция на 1 ноември

След траяли месеци митинги за промени

Новата конституция ще даде на министър-председателя и Народното събрание повече пълномощия да ръководи северноафриканската страна от 45 милиона души, сподели план, оповестен по-рано тази година.

Правителството съобщи, че планът, който лимитира мандатът на президента до два мандата, ще бъде импортиран в Народното събрание за разискване и утвърждение преди референдум.

Датата на референдума бе оповестена след срещата на Тебун с ръководителя на изборния орган Мохамед Чорфи по-рано в понеделник, се споделя в известие на президентството.

Правителството забрани демонстрациите през март тази година като част от ограниченията за ограничение на разпространяването на новия ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР