226 767 избиратели в Хасковска област имат право на вот

...
226 767 избиратели в Хасковска област имат право на вот
Коментари Харесай

226 767 избиратели с право на вот за 8 депутати от Хасковско

226 767 гласоподаватели в Хасковска област имат право на избор през днешния ден, с цел да изберат 8 народни представители от региона. За мандатите претендентите са 166 от 21 партии и обединения.

Гласуването стартира в 7 ч. и завършва в 20 ч., като може да продължи, само че не по-късно от 21 ч., когато пред секцията има негласували гласоподаватели.

477 са секциите в 29 МИР-Хасково. 345 от тях са с над 300 гласоподаватели и в тях се гласоподава с машина или с хартиена бюлетина. В останалите вотът е единствено на хартия. 230 500 са отпечатаните бюлетини. В 462 секции ще има видеозаснемане с мобилни телефони, според новите правила.

4 от машините за гласоподаване в района през вчерашния ден не са сработили. 3 от тях са в Ивайловград, в секциите с номера 20, 21 22 и в секция № 9 в стамболовското село Долно Ботево. В началото на изборния ден през днешния ден още веднъж ще бъде изработен опит да бъдат пуснати и в случай че е несполучлив, в 4-те секции ще се премине към гласоподаване единствено с хартиени бюлетини, прецизираха от Районната изборна комисия в Хасково. До нея по време на акцията са подадени 6 сигнали и тъжби, като множеството са за нарушавания на разпоредбите за пропаганда.

11 са този път преносимите секции в 5 от общините- 4 в община Стамболово, 3 в община Минерални бани, 2 в община Хасково и по 1 в общините Маджарово и Ивайловград.

Секции обичайно има в следствения арест в Хасково, МБАЛ – Хасково, Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести в хасковския квартал „ Болярово “ и в МБАЛ „ Св. Екатерина “ в Димитровград.

Около 500 служители на реда са ангажирани в защитата на изборите в Хасковския регион, оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. До приключването на изборния ден ще има засилено полицейско наличие и мобилни екипи на обществени места и в регионите на изборните секции. Паспортна работа през днешния ден ще работи от 8:30 до 19:30 часа. С нормалното си работно време от 8 до 16 ч. ще работят Неделният и Автопазарът в Димитровград, като това не е казус, а процедура от последните няколко години по време на избори.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР