226 152 лева бяха събрани по време на деветата кампания

...
226 152 лева бяха събрани по време на деветата кампания
Коментари Харесай

226 000 лв. събра благотворителна инициатива на Райфайзенбанк

226 152 лв. бяха събрани по време на деветата акция за корпоративна обществена отговорност на Райфайзенбанк  – “Избери, с цел да окажеш помощ ” 2017 година, на която в. „ Труд “ е медиен сътрудник. Подкрепа получиха 22 плана, като най-вече дарения събра сфера „ Здравеопазване “ в помощ на недоносените деца, децата с голям брой увреждания и сърдечно-съдови болести.  Сумите са набрани от чиновниците на Групата Райфайзен и от самата банка. Каузите са подкрепени и със средства от външни донори, които постъпват непосредствено по сметките на организациите или чрез  дарителски  SMS-и, както и посредством онлайн платформата за дарения на самодейността izberi.rbb.bg.

“Нашите чиновници още веднъж поддържаха социално-значими дела за цялото общество. Тяхната ангажираност с изключение на с персонални средства, по този начин и с непринуден труд, демонстрира за следващ път виновното им отношение към най-нуждаещите се деца и възрастни, към културата и образованието, към опазването на околната среда. За 9-те години, през които самодейността се организира, сме финансирали реализирането на 233 плана, с над 2,7 млн. лева “, разяснява Оливър Рьогл, ръководител на УС на Райфайзенбанк.

В деветата дарителска самодейност “Избери, с цел да окажеш помощ ” присъединяване взеха 1597 чиновници на Групата Райфайзен в България. Заедно с поддръжката, която банката прибавя към всяко подаяние на собствен чиновник, общата сума за тазгодишната акция, дарена от банката и нейните чиновници, възлезе на 205 010 лева

“Избери, с цел да окажеш помощ ” 2017 се организира в периода  ноември 2017 година – януари 2018 година и включи 22 плана, авансово оценени от външни специалисти за резистентност. Най-много средства (42 815 лв) събра планът на болница Щейново – „ Нов Старт Живот “, който бе подсилен от 315 чиновници, следван от плана на фондация bCause – „ Лечение и терапия на деца с голям брой увреждания “ (26 622 лева.) и от плана на Администрация на Президента – „ Българската Коледа “ (23 162 лв).

Сайтът на самодейността izberi.rbb.bg остава деен и на него ще се разгласяват докладите на организациите, включени в акцията, за това по какъв начин са изразходвали дарените средства.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР