221-годишна туркиня постави нов рекорд като изяде 315 шиш кебапа

...
221-годишна туркиня постави нов рекорд като изяде 315 шиш кебапа
Коментари Харесай

40-килограмова туркиня изяде 315 шиш кебапа за 46 минути


221-годишна туркиня постави нов рекорд като изяде 315 шиш кебапа за 46 минути в ресторант в Анталия, съобщи БГНЕС. Черен Йълмаз, която е студентка и тежи 40 кг., победи стотици съперници и спечели надпреварата по хапване на традиционния за турската скара деликатес. Състезанието беше организирано от местен ресторант.

За да „ прокарва “ шиш кебапа, който се прави от месо или кайма, набучена на шишчета, Черен хапнала хляб, една купа салата и изпила две чаши айрян. Наградата, която получила младата и ящна туркиня, е 5000 турски лири, електромотоциклет и правото безплатно да хапва в ресторанта шест месеца. „ Когато изядох 315-тия шиш кебап, краката ми започнаха да треперят, и спрях. Сега съм добре “, каза победителката пред репортери.
Според пресмятания тя е успяла да погълне около три килограма месо за няма и един час. Йълмаз е „ стара пушка “ в този вид надпревари. В края на юли успя да погълне 255 шиш кебапа за 23 минути. Но реши да се включи и в надпреварата на 6 ноември, защото предишният ѝ рекорд беше счупен от бившия борец Осман Аксьол, който погълна 301 шиш кебапа. При предишната си победа младата туркиня спечели смартфон, 5500 лири и правото да се храни в ресторанта без пари пет месеца.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР