2200 вярващи в Рибново се събраха на ифтар в центъра

...
2200 вярващи в Рибново се събраха на ифтар в центъра
Коментари Харесай

Ифтар в Рибново събра 2200 души в центъра на селото

2200 вярващи в Рибново се събраха на ифтар в центъра на селото. Тържествената вечеря се трансформира в мотив за жителите още веднъж да покажат своето гостолюбие, хубостта на традициите, които са съхранени единствено в Рибново, както и да поднесат на гостите храна, приготвена от тях самите.

Главният мюфтия доктор Мустафа Хаджи, ръководителят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, зам.-главните мюфтии Бейхан Мехмед и Мурат Пингов, районният мюфтия на София Бейхан Мехмед, посланикът на Република Турция в България Н. Пр. Айлин Секизкьок, нейният заместител Ерман Топчу, съветникът в Посолството Есен Топчу, шефът на Дирекцията за турците в чужбина (YTB) и родствените общности Абдуллах Ерен бяха измежду формалните посетители на ифтара, проведен с поддръжката на YTB.

Главният мюфтия приветства присъстващите в Рибново. Той прикани вярващите да насочат своите молебствия през свещената нощ Кадир, която настава на 27 против 28 април 2022 година, с цел да потърсят помилван от Всевишния.

Посланикът на Република Турция в България Айлин Секизкьок сподели, че за нея Рибново е най-красивото село в България, където живеят най-прекрасните хора и постоянно, когато мисли за тях, е щастлива.

Домакинът на събитието - районният мюфтия на Благоевград Осман Османов на собствен ред благодари на цялото село за наличието, както и за усърдието, с което всички са се присъединили в приготвянето на храната за ифтара.

По-рано денем формалните посетители посетиха 20 нуждаещи се се фамилии, с цел да им занесат пакети с хранителни артикули от първа нужда.

Те посетиха и залата, в която се организира най-многобройният Коран курс у нас, в който 260 деца учат повелите на Исляма.

За спомен от Рибново дипломат Айлин Секизкьок получи като подарък обичайната женска носия, а шефът на YTB - картина с историческата джамия "Караджа паша " в Гоце Делчев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР