22 задача най-много затрудни седмокласниците на днешния изпит по математика

...
22 задача най-много затрудни седмокласниците на днешния изпит по математика
Коментари Харесай

Анкета на Дарик: Кое най-много затрудни седмокласниците на изпита по математика

22 задача най-вече затрудни седмокласниците на днешния изпит по математика от Националното външно оценяване, сподели анкета на Дарик. Те се оплакаха като цяло от втория модул, който им се е сторил доста сложен, за разлика от първия.

Теста, както и правилните отговори, може да видите.

Експерти от РУО-Монтана са оказали поддръжка на две деца от село Черно поле, които учат в Брусарци, да положат изпита. Заради опустошен от проливните дъждове мост напредването им е било съвсем невероятно. Представители на районното ръководство на образованието в Монтана дружно с кметовете на общините Брусарци и Ружинци, и шефът на учебното заведение в Брусарци, са били в непрестанен контакт със фамилиите в търсене на решение.

Учениците са съумели да се явят в точния момент в учебното заведение. В област Русе ден преди изпита шефът на ОУ „ Отец Паисий “ в Мартен е уведомил началника на РУО, че е прекратено електрозахранването на постройката. Своевременно е подаден сигнал и повредата е била отстранена.

Вариант 2 се падна на седмокласниците на днешния изпит по математика от Националното външно оценяване. Той беше изтеглен рано тази заран в МОН. На изпита са се явили малко над 60 хиляди седмокласници, оповестиха от ведомството. Анкета на Дарик измежду възпитаници в столичното 112 учебно заведение „ Стоян Заимов “ сподели, че най-вече усложнения са срещнали с 22 задача.

За разлика от изпита по БЕЛ във вторник, който множеството възпитаници дефинираха като елементарен, през днешния ден те не бяха толкоз безапелационни.

Събраните точки от двата изпита на седмокласниците са балообразуващи за приема в гимназиите. Резултатите от тях ще бъдат оповестени до 28 юни. Документи за присъединяване в класирането ще се подават от 05 до 07 юли, а първото класиране за гимназиите ще бъде оповестено до 12 юли.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР