22 юли, 21.00, Опера в Летния театър – Варна 2019Лебедово

...
22 юли, 21.00, Опера в Летния театър – Варна 2019Лебедово
Коментари Харесай

Лебедово езеро с Елена Свинко и Андраш Ронай - лауреати на Международния балетен конкурс във Варна

22 юли, 21.00, Опера в Летния спектакъл – Варна 2019

„ Лебедово езеро “ от П. И. Чайковски. Хореография Мариус Петипа, Лев Иванов. Редакция Сергей Бобров, з.а. на Русия. Диригент Мартин Георгиев. Костюми и сценография Ася Стоименова. Оркестър на Държавна опера Варна. В основните функции: Одета//Одилия - Елена Свинко, Русия; Принц Зигфрид - Андраш Ронай, Унгария; Ротбарт - Павеол Кирчев; Бино - Марко ди Салво, Италия. Балетна натрупа на Държавна опера Варна и посетители от Държавния спектакъл за опера и балет в Красноярск, Русия.

``
реклама

 



ЕЛЕНА СВИНКО, РУСИЯ – ОДЕТА/ОДИЛИЯ

Имах голямо предпочитание да стана балерина като по-голямата си сестра и без съмнение се записах в Хореографското учебно заведение в Красноярск. Бях на 11 години и първоначално ми беше мъчно да привикна с физическото натоварване, само че последователно го преодолях. Попаднах на доста добър възпитател, участвах в редица състезания и бих могла да кажа, че много бързо стигнах до огромните функции. В това отношение Варна се оказа значим стадий. Спечелих бронзов орден на Международния балетен конкурс през 2016 година, когато и Държавна опера Варна ме отличи със своята премия – основна роля в нейн балетен театър. Участието ми като Китри в „ Дон Кихот “ на Варненската опера даде мощен подтик на кариерата ми. Навсякъде имам триумф с Китри. Неотдавна дебютирах в основната роля в обичания ми балет „ Жизел “, танцувам основните функции в „ Спящата хубавица “, в " Пепеляшка ", в „ Баядерка “, нощес имахме балетна церемония в Летния спектакъл и всичко това ме прави щастлива.

Харесвам Варна, морето, плажа и постоянно на драго сърце се връщам на варненска сцена. Чувствам се отлично измежду артистите в балетната натрупа, всички тук сме другари. Радвам се, че дружно с тях ще мога да показва и моята Одета/Одилия в балета „ Лебедово езеро “, в който мой сътрудник ще бъде Андраш Ронай от Унгария, също лауреат на Международния балетен конкурс във Варна.

 



АНДРАШ РОНАЙ, УНГАРИЯ - ПРИНЦ ЗИГФРИД 

На 11 години започнах да упражнявам гимнастика, само че майка ми настояваше да продължа с балет. Тя искаше това на първо време от по-големия ми брат, само че той отхвърли, а мен не ме беше изключително грижа къде ще продължа да изучавам и по този начин попаднах в Балетното учебно заведение. Отначало не ми харесваше, само че когато започнахме с подскоците и пируетите, нещата се трансформираха и последователно разбрах, че балетът ще бъде моето същинско занятие.

Балетът съчетава спорт и изкуство и тази комбинация сред физически и художествени умения ми подхожда. Харесва ми, че в балета през днешния ден можеш да бъдеш принц, а на следващия ден бедняк или воин, само че не се стремя към избрани функции. Мечтата на майка ми е да играя Ромео и аз всякога, когато тя заприказва за това, й давам обещание, че в случай че имам опция, ще направя Ромео 

Сега танцувам в Националния балет на Унгария и съм благополучен, че станах лауреат на Международния балетен конкурс във Варна през 2018 година, когато получих и премията на Държавна опера Варна – опцията да играя основна роля в балетен театър на Опера в Летния спектакъл. Ще бъда Принца в „ Лебедово езеро “, а Одета/Одилия ще танцува Елена Свинко от Русия. Запознах се с Елена нощес на Балетната церемония в Летния спектакъл и тя ми направи усещане на доста добра и стилна балерина, която може всичко. Ще ми бъде доста прелестно и леко да танцувам с нея. Аз, несъмнено, ще се постаря да дам най-хубавото от себе си.

 

БИЛЕТИ:

Online в Еventim.bg посредством услугата Print@Home:
http://www.eventim.bg/bg/bileti/tmpc-varna-21/promo.html…

Каса ТМПЦ, пл. „ Независимост “ 1, пон-пет 9.00-20.00, отмора 13.30-14.30; съб 10.00-19.00, отмора 13.30-14.30; нед 11.00-16.00, без прекъсване; тел. 052 665 022; Заявки: тел. 052 665 051, 052 665 020, www.tmpcvarna.com

Каса ФКЦ - всеки ден 10.00-21.00, отмора 14.00-14.30, 16.30-17.30, тел. 052 685 214

Каса Летен спектакъл, тел. 052 612 803



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР