22 % от учителите и само 7 % от непедагогическия

...
22 % от учителите и само 7 % от непедагогическия
Коментари Харесай

Едва 22% от учителите във Варна и областта искат да се ваксинират срещу коронавирус

 22 % от учителите и единствено 7 % от непедагогическия личен състав във Варненска област са изявили предпочитание да бъдат имунизирани против ковид, съобщи пред Дарик шефът на Регионално ръководство по обучение Венцеслава Генова. 

" Ваксинирането е по избор и всеки има своите запаси.  Някои от учителите споделят, че липсва задоволително информация, с цел да вземат своето осведомено решение. Други пък към този момент са преболедували. Учителите, които са дали единодушие, са мощно стимулирани да работят присъствено със своите възпитаници. Едновременно с това във имунизацията те намират метода да запазят своето здраве и здравето на учениците ". 

Процентът на заболелите възпитаници и учители във Варна сега е невисок и обстановката е овладяна. Според Генова за учениците от 5. до 12. клас е най-добре образователният развой да продължи с редуването на присъствено и онлайн образование. 

От началото на образователната до края на предходната календарна година родителите на 550 деца са подали заявки за отдалечено образование, като при по-малко от 100 от случаите се касае за медицински аргументи. В първата седмица след края на зимната ваканция са постъпили нови 150 заявки от родители, които желаят децата им от 1. до 4. клас да продължат да учат онлайн. 

Ако бъде взето решение учениците от 5 до 12. клас да се завърнат в класните стаи, Генова чака да бъдат подадени нови заявки от родители.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР