22 милиона лева ще са необходими още за пълно завършване

...
22 милиона лева ще са необходими още за пълно завършване
Коментари Харесай

Строителят на Колежа: Трябват още 22 милиона за пълно завърш...

22 милиона лв. ще са нужни още за цялостно довеждане докрай на стадион " Христо Ботев ", разгласи пред кореспондент на marica.bg притежателят на компания ПИМК Илиян Филипов. Компанията е реализатор на строителните работи по оборудването с отпуснатите от страната 25 милиона лв..

" С още 15 милиона лв. ще може да се довърши стадиона с козирка, само че без комерсиалните площи и ресторантът. За тях ще трябват още средства ", сподели още Филипов и даде забавно предложение по какъв начин могат да бъдат набавени тези средства: " Общината може да тегли заем за стадион " Христо Ботев " и за " Локомотив ", с цел да има Пловдив два хубави стадиона. Хубаво е да се мисли и за двата тима ". Той приветства отпуснатите от градската администрация на днешната сесия 5 680 000 лв. за Колежа и Лаута. Филипов посочи, че въпросните средства не влизат в поръчката, която извършва.

Илиян Филипов обясни и какво ще съставлява стадион " Христо Ботев " след усвояването на 25-те милиона лв. от страната. " След довеждане докрай на поръчката стадионът ще разполага с 18 777 седящи места,с мокри пространства, коридори за евакуация, железни заграждения, с цел да може да дава отговор на условия за мачове от вътрешното състезание. без да се довършват залите и заведенията за хранене в бранш А.

Не сме получили още плана от проектант Славов. Доколкото знам той чака заплащане. Аз съм се свързал с някои експерти, които работят за него, имам уверението, че работят. Дори чакам от Кирил Младенов, който проектира електрическата апаратура, да ми го даде, с цел да можем нещо да работим. Пак ще работим без утвърдени планове, което знаете, че аз съм в нарушаване. Грубият градеж го завършваме до края на месеца и би трябвало да стартираме да работим електроинсталацията, Официален вестник, ВиК, само че към момента нямаме нищо за тях. Грубият градеж до края на месеца завършва, остава електрическата част, Официален вестник и ВИК. За 4-5 месеца жестоко казано би трябвало да стане. Но през това време би трябвало да мине поръчката за седалките.

Изпуснахме положителното време за хидроизолацията. Нея можем да я вършим март, тъй като междинната температура би трябвало да е над 12 градуса междинна за денонощието и да няма превалявания, с цел да има 100% гаранция от производителя. За тревата общината би трябвало да си пусне поръчка ", сподели още Илиян Филипов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР