22 март 2022 г. – С гордост групата Spadel съобщава,

...
22 март 2022 г. – С гордост групата Spadel съобщава,
Коментари Харесай

“ДЕВИН“ ЕАД, част от Белгийската група SPADEL, е първата компания в България, получила международния сертификат в CORP

22 март 2022 година – С горделивост групата Spadel оповестява, че е осъществила своята упоритост да получи едно от най-големите самопризнания - документа B Corp. Този документ, резултат от дългогодишните старания на всички екипи от групата, се присъжда на компании, които дават отговор на най-високите стандарти във връзка с обществените и екологични индикатори, бистрота и отговорност. Вече потвърдено подобен е казусът и със Spadel, която е непроменяемо в челните редици по резистентност и заявява черно на бяло в устава си своята воля да бъде компания с позитивно влияние. Spadel е първата фамилна група за бутилиране на минерална вода, която получава документ B Corp както за групата като цяло, по този начин и за всяка от своите марки: SPA и Bru в Белгия, Carola и Wattwiller във Франция и DEVIN в България. В същото време „ Девин “ ЕАД е първата българска компания, която е сертифицирана като B Corp. Както Марк дьо Боа, Главен изпълнителен шеф на Spadel, показва, сертификацията „ е единствено началото на нашето пътешестване, защото Spadel и нейните марки ще се стремят към все по-високи и по-високи достижения през идващите години. “

 

„ Да бъдем първата компания в България, сертифицирана с B Corp, е изключителна привилегия и самопризнание. Работихме доста и резултатът не закъсня. Освен изследванията на пазара, които ни подреждат преди всичко в областите „ Доверие “ и „ Устойчивост “ в бранша за бързооборотни артикули, към този момент сме и първата компания на българския пазар, която получава интернационалното самопризнание B Corp, което ни прави извънредно горди, “ сподели Борислава Налбантова, Изпълнителен шеф на „ Девин “ ЕАД.

B Corp е интернационално придвижване, сплотяващо 4500 компании по целия свят, 160 от които в страните от Бенелюкс, които споделят едни и същи полезности и са решени да работят дружно, с цел да оказват позитивно и значимо влияние върху света към тях. За да получи документ B Corp, една компания би трябвало освен да доближи извънредно високи стандарти за обществени и екологични действия (с оценка на въздействието над 80 точки), само че и да промени структурата си на ръководство, с цел да бъде виновна пред всички заинтригувани страни и да показва допустимо най-голяма бистрота.

Няколко начинания на групата Spadel и нейните марки направиха допустимо удостояването им със документа B Corp с резултат от 86,8 точки. На равнище група те включват смяна в устава на компанията през юни 2021 година, документа „ Отлично място за работа “ (Great Place to Work), присъден на всичките ѝ обекти, както и обстоятелството, че през 2020 година групата Spadel стана първата въглеродно неутрална група за бутилиране на минерална вода в Европа за целия витален цикъл на своите артикули: от превозването на материалите до бутилиращите заводи до преработването на опаковките след приложимост.

Подкрепата, която групата оказва на локалната стопанска система и локалните асоциации във всяка от страните, в които развива активност, също способства за високия резултат във връзка с B Corp, реализиран от Spadel. Групата наема локални хора, които се доставят съвсем напълно от локални снабдители, и се ангажира да влага най-малко 5% от облагата си за годината в локални сътрудници и локални акции на взаимност. През 2021 година този % набъбна до 5,39%.

 

Компания, която служи за образец

Както демонстрира документът B Corp, годен за всяка от нейните марки, понастоящем Spadel поставя старания да оказва позитивно влияние върху околната среда и обществото на всички пазари, на които участва. В гр. Спа, Белгия, да вземем за пример, фабриката Spa Monopole получи допустимо най-високото интернационално отличие за стабилно и отговорно ръководство на водните запаси. Безкомпромисните ограничения за запазване на природата, които се подхващат от няколко десетилетия в гр. Спа, направиха допустимо да се подсигурява, че през днешния ден биологичното многообразие там е в по-добро положение, в сравнение с преди 100 години. За да поддържа и даже да форсира този позитивен развой, в този момент групата Spadel се ангажира да оказва позитивно влияние върху биоразнообразието във всички свои обекти в Европа до 2025 година

И във Франция нещата вървят в вярната посока. През 2020 година 6,3% от чистите облаги от елзаските марки Carola и Wattwiller бяха предоставени назад на локалната общественост посредством дарения на артикули, партньорства и спонсориране на екологични, обществени и културни начинания. Така задачата от 5%, сложена от групата, беше преизпълнена.

В България „ Девин “ ЕАД е освен първата компания за бутилиране на минерална вода, получила документа B Corp, само че в действителност първата българска марка, спечелила това скъпо самопризнание. От лятото на 2020 година бутилиращата фабрика на „ Девин “ работи напълно със зелена сила, като марката се ангажира повече от всеки път да опазва изключителната естествена среда в района на Родопите, откъдето идва водата за DEVIN.

„ Особено щастливи сме, че получихме документа B Corp, защото той е премия за пътя на отговорността, който всички наши марки избраха – към по-голяма резистентност и по-значимо влияние на локално равнище “, акцентира Марк дьо Боа, Главен изпълнителен шеф на групата Spadel. „ Но това е единствено началото на нашето пътешестване, защото Spadel и нейните марки ще се стремят към все по-високи и по-високи достижения през идващите години. Днес жителите молят към компании като Spadel да служат за образец. Това е част от нашата философия „ Всяка капка имазначение “, която, както демонстрира мотото ѝ, приканва всеки да направи своя принос, без значение дали приказваме за жители, политици или компании. В Spadel нашата цел е не просто да защитим околната среда, само че и да изминем още една крачка напред, като я възстановим и регенерираме, по този начин както направихме в Спа във връзка с биоразнообразието. През идващите години повече от всеки път желаеме да продължим със самоанализа, с цел да отбележим прогрес в упоритостта си да бъдем компания с позитивно влияние. “

 

За Spadel

Spadel е европейска фамилна група, чиято задача е да даде на потребителите естествени решения през целия живот, свързани с тяхната нужда от хидратация и ободряване. Групата предлага на пазара марки натурална минерална вода, изворна вода и освежаващи питиета въз основата на натурална минерална вода – Spa и Bru в Бенелюкс, DEVIN в България и Wattwiller и Carola във Франция. Устойчивото развиване е част от ДНК на групата Spadel и нейната политика за корпоративна обществена отговорност е написана с небосвод до 2025 година През 2020 година Spadel генерира оборот от 266,6 млн. евро. В края на 2020 година в Spadel Group са работили 1263 души.

* публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР