22 мажоретни състава от 13 различни града се събраха в

...
22 мажоретни състава от 13 различни града се събраха в
Коментари Харесай

Мажоретки от цяла България изпълниха зала “Колодрума” в Пловдив

22 мажоретни състава от 13 разнообразни града се събраха в Пловдивската зала “Колодрума ” за Първия държавен шампионат по чирлидинг. В публиката има както пловдивчани, по този начин и доста посетители, пристигнали да поддържат обединенията от техните обитаеми места.

Турнирът откриха зам.-кметът по “Спорт, юношески действия и обществена политика ” Георги Титюков и ръководителят на Българския чирлидинг съюз (БЧС) Милко Кралски. Освен тях, пред мажоретките излязоха шефът на залата Евелина Апостолова и зам.-председателят на БЧС Юлия Мумджиева. Представени бяха и съдиите.

“Изключително ми е прелестно, че този шампионат ще се организира в Пловдив. Не е загадка, че градът е може би спортната столица на България ”, сподели Титюков пред състезателите и публиката. Той пожела на участниците да изпълнят съчетанията си безгрешно и през 2028, когато се чака мажоретните спортове да бъдат включени в Олимпийските игри, да се качат на стълбичката на спечелилите.

Кралски също съобщи очакванията си някои от присъстващите да се включат в бъдещия олимпийски тим на България. “Вече се декларирахме в Световната федерация ”, означи ръководителят на БЧС, тъй като тимове от страната към този момент са взели участие на няколко международни шампионати.

В откриването на събитието трябваше да се включи и Министърът на младежта и спорта Весела Лечева. Причината да не участва, е че шампионатът съответствува с Нощта на спорта в София.

След като състезатели и съдии се заклеха, тимовете се върнаха зад трибуните, където да изчакат реда си и да покажат най-хубавото от себе си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР