22-килограмов шаран бе изваден от река Малък Искър при Роман,

...
22-килограмов шаран бе изваден от река Малък Искър при Роман,
Коментари Харесай

Голям улов! Извадиха 22-килограмов шаран от р. Малък Искър при Роман /снимки/

22-килограмов шаран бе изваден от река Малък Искър при Роман, оповестяват от Съюза на ловците и рибарите в България. 
Късметлията е Павел Миховски на 32 години от с. Видраре, общ. Правец. Бил на реката дружно с татко си Васил Миховски с желание да търсят бели мрени, само че нямали слука с тях и по някое време презаредил въдиците с царевица, да чакат шаран.
Последвал мощен удар по обяд, счупена стойка и догонена във водата въдица. След тежка 20-минутна борба се явили нови премеждия: счупена глава на кепа от тежестта на туловището.
Все отново всичко приключило щастливо и голямата риба е извадена на брега, с дейната помощ на сътрудник от прилежащ бивак на име Веско Павлов. Той пък се оказал остарял прочут на майстора, само че това прецизирали след това.
Това е персонален връх в риболова за Павел Миховски. Интересно е, че трофеят е налетял на 4 царевични зърна, нанизани непосредствено на куката. Другите въдици са били с монтаж „ на косъм “, само че не са допрени. А още по-интересно е, че е заловен в неголяма река, където е мъчно да се повярва, че се подвизават такива титли.
Река Малки Искър извира от подножието на връх Мургана (1639 м.) в Етрополския дял на Стара планина. Там е известна под името Равна река. Спуска се като планински поток на север-северозапад и едвам след Етрополе укротява водите си, като навлиза в Етрополската долина. Преминава през нея в посока североизток и след село Лъга навлиза в пролом, след това пресича Джурковската долина и при село Видраре още веднъж се вмъква в хубав пролом като трансформира направлението си за следващ път. Навлизайки в равнината минава през землищата на селата Среди рът, Караш, Хубавене. При гр. Роман се уголемява и забавя течението си, оформяйки прелестни вирове. След като измине път от 85,5 км се влива в река Искър като десен приток.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР