22 и 23 декември ще бъдат неучебни дни, обявиха от

...
22 и 23 декември ще бъдат неучебни дни, обявиха от
Коментари Харесай

Добавиха още два дни към Коледната ваканция на учениците

22 и 23 декември ще бъдат неучебни дни, оповестиха от просветното министерство. Те ще се включат към Коледната почивка, която стартира от 24 декември. Целта е учениците да не се връщат за два дни на учебно заведение. Така те ще в клас чак следващата година - вероятно на 4 януари.

" Не е удачно да връщаме децата в учебно заведение за два дни - 22 и 23 декември, през днешния ден подписах заповед да станат неучебни. Детските градини обаче ще се върнат към занимания най-късно на 21 декември. Най-вероятно ще оставим университетите сами да вземат решение за след Нова година ", заяви по-рано просветителният министър Красимир Вълчев в тв предаването " Лице в лице " по bTV.

Очаква се учебните заведения да се върнат към естествен темп на 4 януари идната година.

" Направихме всичко допустимо учебните заведения да осъществят най-много образование в електронна среда, само че фактът е, че учебни заведения и детски градини са среда на многочислено, многочасово взаимоотношение. Няма подозрение, че децата са приносители. Като цяло би трябвало да понижим средата на взимодействие. Досега бяхме с диференциран, местен метод, там където имаше случаи - затваряхме. За страдание в последните седмици имаме доста инфектирани учители, даже смъртни случаи. Най-важното е в този момент да съхраним живота и здравето на учителите. Имаме относително положително различно обезщетително образование в електронна среда. Образователните пропуски могат да се компенсират през лятото, през юни, само че животът на хората не може да се компенсира. Най-важното е в този момент да понижим натиска върху здравната система, по-късно евентуално ще се върнем към разновидността на периодично повтаряне ", сподели още министър Красимир Вълчев.

А във връзка с празниците за възрастните, поредицата от почивните дни, също е дълга - по Коледа няма да работим 5 дни - от 24 до 28 декември в това число, тъй като 26 декември е разгласен за празничен ден. Той се пада в събота, което автоматизирано прави и понеделник почивен ден.

За Нова година почиваме 3 дни, тъй като празникът се пада в петък и по този метод се слива с уикенда от 1 януари до 3 януари в това число. 31 декември обаче е формален работен ден.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР